Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-04-19

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite 5-10 svarbiausių naujienų bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • „Atrium Ljungberg“: neapibrėžtumas dėl vakansijų
  • „Ericsson“: niūrios perspektyvos
  • „Schibsted“: solidi grąža

Svarbiausios naujienos

„Ericsson“: niūrios perspektyvos

Radijo prieigos tinklų (RAN) rinkos prognozės ir toliau blogėja (2024 m. prognozuojamas 4 proc. sumažėjimas, o 2025–26 m. numatomas kritimas vienaženkliu skaičiumi), todėl artimiausiais mėnesiais prognozuojame tolesnį nuosmukį. Nors „Ericsson“ tikisi, kad antrąjį pusmetį pardavimai stabilizuosis, 2024 m., atrodo, bus dar vieni pereinamieji metai, kurie bus nestabilūs. Nors maržos palaipsniui atsigauna nuo žemiausio lygio, augimo perspektyvos išlieka gana ribotos. Paliekame reitingą „Sumažinti“ (tikslinė kaina padidinta nuo 50 iki 53 SEK), nes vidutinės trukmės perspektyvos išlieka niūrios, pelningumo didėjimas yra ribotas, sunku kiekybiškai įvertinti korupcijos bylos Irake finansinį poveikį.


„Schibsted“: solidi grąža

Neseniai „Schibsted“ pasiūlė antrąjį ketvirtį išmokėti 20 mlrd. Norvegijos kronų dividendų (89 NOK už akciją). Pardavusi „News Media“, „Schibsted“ tampa tikra Šiaurės šalių rinkos bendrove. Tikimės, kad po šio sandorio grupės 2024 m. EBITDA marža padidės iki 35 proc., palyginti su 16 proc. 2023 m., ir manome, kad likusi „Schibsted“ dalis (be „Adevinta“ ir „News Media“ verslų) bus vertinama 15,8x 2024 m. prognozuojamo EBITDA. Atsižvelgiant į visa tai, manome, kad likusios „Schibsted“ dalies vertės grąža yra 25 proc. ir pakartojame rekomendaciją "Pirkti", esant 370 NOK tikslinei kainai.


Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.