Slidinėjimo sezonas džiaugsmingas ne visiems: ką verta žinoti apie kelionių draudimą

Nors slidinėjimo entuziastai šia pramoga įprastai gali mėgautis kone iki pavasario vidurio, kai kuriems dėl traumų slidinėjimo atostogos baigiasi vos prasidėjusios. Taip nutiko ir vienos „Swedbank“ klientės šeimai, kai trasoje lūžus sūnaus rankai skubiai prisireikė 11 tūkst. eurų kainuojančios operacijos.

Aplinkybės susiklostė itin nepalankiai – sudėtingas rankos lūžis Austrijos kalnuose įvyko sekmadienį. Vietinių teigimu, savaitgalį už dviejų valandų kelio buvusioje artimiausioje valstybinėje medicinos įstaigoje būna vos vienas budintis gydytojas ir jis nebūtinai specializuojasi reikiamoje srityje. 

Operacija buvo reikalinga nedelsiant, tad buvo priimtas sprendimas ją atlikti privačioje medicinos įstaigoje. Tiesa, klientė pripažino, kad daugiavaikei šeimai tokia situacija sukėlė itin didelį stresą, o nerimo būsenoje buvo sunku sugalvoti, kur teks gauti neatidėliotinai operacijai reikalingą 11 tūkst. eurų sumą.

Laimei šeima turėjo Auksinę „Swedbank“ kredito kortelę, kuri pilnai padengė su operacija susijusias išlaidas. Turint tokią kortelę jos savininkas bei drauge keliaujantys šeimos nariai draudžiami iki 750 tūkst. eurų medicininės pagalbos išlaidų suma bei iki 10 tūkst. eurų siekiančia nelaimingų atsitikimų draudimo suma. Tokios kortelės turėtojams galioja ir kelionės sutrikimų draudimas.

Verta pasirūpinti kelionių draudimu

Kelionių draudimo apsaugą suteikia ir klasikinė kredito kortelė. Jos savininkas bei drauge keliaujantys šeimos nariai draudžiami iki 50 tūkst. eurų siekiančiu medicininės pagalbos draudimu. Tiesa, nelaimingų atsitikimų bei kelionės sutrikimų draudimas į tokios kortelės paslaugas neįtraukiamas, tad, norint išvengti galimos didelės finansinės naštos, jų savininkams verta papildomai pasirūpinti kelionių draudimu.

Kelionės draudimas dar aktualesnis neturintiems kredito kortelių. Įprastas kelionių draudimas apima medicininės pagalbos išlaidų, nelaimingų atsitikimų bei civilinės atsakomybės ir teisinės pagalbos draudimą. Apdraustieji tokiu atveju draudžiami iki 750 tūkst. eurų siekiančia medicininės pagalbos draudimo suma bei iki 10 tūkst. eurų nelaimingų atsitikimų ir iki 10 tūkst. eurų civilinės atsakomybės ir teisinės pagalbos draudimo sumomis. Keliautojai gali papildomai pasirinkti ir su daiktų bei kelionės sutrikimų draudimą. 

Tuo metu aktyvias pramogas mėgstantys keliautojai gali pasirinkti ir papildomas apsaugas – padidintos rizikos veiklos bei apsaugą sporto kelionei.

Finansiniai nuostoliai susidūrus su nemaloniais netikėtumais keliaujant gali būti itin brangūs, tad turėti tokio dydžio santaupų gali būti sudėtinga. Tuo metu kelionių draudimas čia veikia kaip „saugumo pagalvė“, kurio įmoka, palyginti su nauda, tikrai nedidelė ir gali apsaugoti nuo didžiulės finansinės naštos.

Geriausi Europos slidinėjimo kurortai šeimos atostogoms 

Na, o dar tik planuojantiems šio sezono slidinėjimo atostogas arba iš jų grįžus jau svajojantiems apie kitas, pateikiame slidinėjimo kurortų sąrašą, kuriuose laiką leisti bus smagu visai šeimai. 

PRANCŪZIJA 

Tignes 

Tignes yra „Espace Killy“ slidinėjimo zonos dalis, kuri kartu su Val d'Isere siūlo daugiau nei 300 km trasų – nuo žaliųjų ir mėlynųjų iki juodųjų trasų slidinėjimo ekspertams. Ypač įspūdingi vaizdai atsiveria pradėjus slidinėjimo kelionę nuo 3 456 m aukščio šlaito. Kurortas taip pat garsėja sniego parku ir čiuožinėjimo bekelė galimybėmis. Čia galima rinktis iš daugybės trasų, todėl savo mėgstamą trasą ras ir jauniausi šeimos nariai (su tėvais arba specialiai apmokytais instruktoriais), ir labiau patyrę slidininkai. Jei norite patirti papildomų nuotykių, galite leistis į pasivažinėjimą šunų kinkiniais, čiuožti ledu ar net nardyti ežere po ledu. 

Grand Massif  

Grand Massif – tai didžiulė teritorija, kurią sudaro penki skirtingi kalnų kaimeliai (Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns ir Sixt-Fer-à-Cheval), siūlantys įvairias slidinėjimo galimybes visų įgūdžių lygių slidininkams. Dėl 265 km ilgio slidinėjimo trasų Grand Massif yra viena didžiausių slidinėjimo zonų Prancūzijoje. Šeimos su vaikais čia ras specialias slidinėjimo su vaikais zonas, taip pat – įvairias slidinėjimo mokyklas. Po dienos, praleistos ant kalno, galite leistis į žygius sniegbačiais, važinėtis rogutėmis ir net aplankyti specialias sniego pilis. 

VOKIETIJA 

Garmišas-Partenkirchenas 

Garmišas-Partenkirchenas yra populiariausias Bavarijos kurortas, įsikūręs netoli aukščiausios Vokietijos viršukalnės Zugspitze. Maždaug 60 km ilgio slidinėjimo trasos tinka visiems šeimos nariams. Po slidinėjimo galite mėgautis bavarišku svetingumu ir vietinės virtuvės patiekalais užeigose, eiti pasivaikščioti, čiuožinėti ir mėgautis kitomis žiemos pramogomis. O Miunchenas, vienas didžiausių Vokietijos miestų, yra vos už kelių minučių kelio automobiliu, kur su šeima galėsite leistis į pažintines ekskursijas, naršyti po vietines parduotuves ir paragauti garsiojo Bratwurst. 

Oberstdorfas 

Oberstdorfe yra daugiau kaip 130 km slidinėjimo trasų, kuriose rasite įvairių trasų skirtingų lygių slidininkams. Čia šeimos gali rasti saugių ir ne tokių stačių trasų, taip pat specializuotų slidinėjimo mokyklų vaikams. Po aktyvios dienos kalnuose Oberstdorfo kurortas siūlo atsipalaiduoti SPA ir baseinuose, taip pat restoranuose ir kavinėse, iš kurių atsiveria nuostabūs Alpių vaizdai. 

SLOVAKIJA 

Jasná Žemieji Tatrai 

Jasná Žemieji Tatrai yra didžiausias slidinėjimo kurortas Slovakijoje, kuriame iš viso yra daugiau nei 50 km slidinėjimo trasų. Kurortas idealiai tinka šeimoms – čia siūlomos įvairios trasos pradedantiesiems, o slidinėjimo ekspertams – ekstremalesnės trasos. Nepamirštamų pojūčių suteiks naktinis slidinėjimas apšviestomis trasomis arba pasivažinėjimas sniego motoroleriu, jei to dar nedarėte. Ramesniam poilsiui kurorte taip pat siūlomos karštos pirtys ir baseinai. 
Aukštieji Tatrai 

Aukštieji Tatrai yra vienas populiariausių Aukštųjų Tatrų kurortų. Nors trasų pasirinkimas nėra toks platus kaip kituose Europos kurortuose, Aukštieji Tatrai garsėja moderniais keltuvais, puikiai prižiūrimomis trasomis ir nepakartojamu gamtos grožiu. Po puikios dienos kalnuose galite mėgautis moderniu SPA ir baseino patogumais arba pasimėgauti vietinės virtuvės patiekalais restoranuose ir kavinėse. 

AUSTRIJA 

Sankt Antonas prie Arlbergo 

Daugiau nei 300 km trasų turintis Sankt Antonas prie Arlbergo yra vienas garsiausių Austrijos kurortų. Kurortas tinka visų įgūdžių lygių slidininkams ir yra ypač populiarus tarp šeimų, nes siūlo ne tik puikią slidinėjimo patirtį, bet ir daugybę įdomių pramogų – pasivažinėjimus arklių traukiamais vežimais, žygius pėsčiomis, čiuožinėjimą ledu, rogutėmis ir net kerlingą.  
Soldenas 

Soldenas yra Austrijos Tirolyje ir yra vienas populiariausių slidinėjimo kurortų ne tik Austrijoje, bet ir Europoje. Kurortas išpopuliarėjo dėl dviejų ledynų – Rettenbacho ir Tiefenbacho, kuriuose slidinėti galima beveik ištisus metus. 144 km kombinuotų trasų tinka visiems, norintiems slidinėti. Be to, trys iš kurorte esančių viršūnių yra aukštesnės nei 3000 m (Big 3), o jas jungia modernūs keltuvai, nuo kurių atsiveria kvapą gniaužiantys Alpių vaizdai. 

ITALIJA 

Kortina d'Ampezas 

Kortina d'Ampezzo miestelis, geriau žinomas kaip „Dolomitų perlas“, turi daugybę slidinėjimo trasų, tinkančių visiems skoniams, kurių bendras ilgis – daugiau nei 120 km. Kaimelis, kuriame taip pat vyko 1956 m. žiemos olimpinės žaidynės, garsėja rafinuotumu ir elegancija, čia rasite aukštos klasės restoranų, kavinių ir parduotuvių. Lankytojai taip pat gali mėgautis įvairiomis kultūros ir meno parodomis, taip pat nuostabiais pasivaikščiojimais senovinėmis Italijos gatvelėmis. 

Val Gardena 

Val Gardena priklauso garsiajam Dolomiti Superski regionui, kuriame galite rinktis iš daugiau nei 1200 km įvairaus sudėtingumo slidinėjimo trasų. Val Gardena žinoma dėl Sella Ronda žiedinio maršruto, kuris trunka apie šešias valandas, tačiau juo galite mėgautis visa Dolomitų didybe. Kurorte veikia profesionali slidinėjimo mokykla, taip pat yra specialios vaikų zonos slidinėjimo pramogoms. Po aktyvios dienos kalnuose šeimos gali atsipalaiduoti vietos SPA centruose ir restoranuose. 

LENKIJA 

Zakopane 

Zakopanė įsikūrusi Tatrų kalnų slėnyje yra puiki slidinėjimo vieta Lenkijoje. Nors dažnai unikalių slidinėjimo įspūdžių ieškome tolimesniuose Europos kurortuose, Zakopanės pasiūla nenusileidžia populiariausioms vietovėms. Čia, lygiai taip pat, jūs su šeima galėsite mėgautis daugiau kaip 50 km ilgio puikiomis trasomis, taip pat nepamirštamais pasivažinėjimais haskių rogėmis, sniego motociklais ar žygiais sniegbačiais. 

ŠVEICARIJA 

Zermatt 

Zermatt yra ne tik vienas didžiausių slidinėjimo kurortų pasaulyje, bet ir garsėja ekologiška kurorto plėtra. Į Zermatt teritoriją neįleidžiami jokie automobiliai, todėl kiekviename žingsnyje galėsite mėgautis ramia ir atpalaiduojančia atmosfera. Kaimelis ne tik draugiškas gamtai, bet ir draugiškas vaikams, nes slidininkams iki 9 metų nereikia pirkti slidinėjimo abonemento. Mėgstantiems aukštį Zermatt yra tinkama vieta, nes Klein Matterhorno viršukalnėje galite slidinėti net 3883 metrų aukštyje. Be to, vienos kelionės metu galėsite slidinėti dviejose šalyse, nes kurorto trasos jungiasi su Italijoje esančiu Červinijos kurortu. Zermatt taip pat idealiai tinka aktyviam poilsiui be slidžių, mėgaujantis nuostabiu Alpių kraštovaizdžiu įvairiuose pėsčiųjų maršrutuose. 

Laax 

Laax priklauso Flim Laax Falera slidinėjimo regionui, kuriame iš viso yra 224 km nusileidimų slidėmis. Ekstremalesnių nuotykių mėgėjams ir mažylių tėvams neabejotinai patiks puikus Laax sniego parkas, vienas didžiausių Europoje, siūlantis galimybes tiek snieglenčių sporto, tiek slidinėjimo laisvuoju stiliumi mėgėjams. Laax kurortas yra puikus pasirinkimas šeimoms, nes kiekvienas ras savo mėgstamą trasą, taip pat puikių užsiėmimų nuotykiams po slidinėjimo kartu.  

Įvykus įvykiui bei turint kelionės draudimą ar kredito kortelę, apie jvykį pranešti bei reikiamą informaciją sužinoti galima  telefonu +370 5 268 4444 

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.