„Swedbank“ plečia pagalbos verslui priemonių paketą

2020-05-20

„Swedbank“ pradeda teikti finansavimą pagal dar vieną valstybės pagalbos verslui priemonę – „Portfelinės garantijos paskoloms 2“. Pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su „Invega“, bankas teiks valstybės biudžeto lėšomis garantuotas paskolas ir lizingo paslaugas dėl Covid-19 patyrusioms sunkumų bendrovėms, norinčioms užsitikrinti papildomas garantijas savo finansinių įsipareigojimų vykdymui. 

„Plečiame pagalbos priemonių paketą verslui ir kartu su šalies Vyriausybe nuo šiol užtikriname finansavimą įmonėms, kurioms reikia papildomų garantijų įsipareigojimams pagal paskolų ar lizingo sutartis vykdyti. Ši priemonė užtikrins, kad su didesne rizika šiuo metu susiduriančiam verslui finansavimas ir toliau išlieka prieinamas. Tai joms leis lengviau pergyventi sunkmetį ir sudarys daugiau prielaidų tvariam šalies verslo bei ekonomikos augimui“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Pagal šią priemonę finansavimą siekiančioms gauti įmonėms „Swedbank“ galės suteikti iki 5 mln. eurų dydžio finansavimą maksimaliam 6 metų trukmės laikotarpiui. Portfelinė garantija apims 80 proc. paskolos ar lizingo sutarties vertės. 

Dėl šio tipo finansavimo smulkios ir vidutinės bei didelės šalies įmonės į banką kviečiamos kreiptis iki šių metų gruodžio 31 d.

A. Sagatauskas primena, kad šių metų gegužės pradžioje „Swedbank“ pradėjo teikti iki 100 tūkst. eurų siekiančias paskolas su valstybės garantija įmonėms, kurios nori finansuoti šiuo metu patiriamą apyvartinių lėšų trūkumą. 

Su sunkumais susiduriantiems verslams bankas taip pat siūlo galimybę atidėti paskolų ir lizingo mokėjimą. Nuo kovo mėnesį paskelbto karantino pradžios „Swedbank“ jau atidėjo paskolų verslui už daugiau kaip 243 mln. eurų.

Daugiau informacijos apie lengvatines valstybės paskolas verslui galima rasti čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.