Akcija

Akcijos – tai nuosavybės vertybiniai popieriai, suteikiantys teisę į įmonės dalį. Akcijų turėtojai gauna dividendų, jei įmonė nusprendžia uždirbtą pelną pasidalyti su akcininkais. Nors akcijos yra viena populiariausių ir žinomiausių turto klasių, tai yra didelės rizikos finansinė priemonė, kurios kainai būdingi dideli svyravimai. Šią riziką galima valdyti į akcijas investuojant ilgam ir išvengiant pagundų jas parduoti, kai biržos patiria nuopuolį.

Akcijų kainą biržoje visiškai reguliuoja paklausa ir pasiūla. Dažnai sakoma, kad akcijos kainuoja tiek, kiek žmonės yra pasiryžę už jas mokėti. Idealiu atveju investuotojų sprendimą pirkti tam tikros įmonės akcijas lemia įmonės finansiniai rezultatai, verslo planai ir padėtis rinkoje, kurioje veikia bendrovė. Realybėje akcijų kainų pokyčius lemia daugybė veiksnių, nebūtinai susijusių su bendrovių finansiniais rodikliais. Tai gali būti bendra niūri rinkos situacija, naujienos, euforija, panika ar net naujų investuotojų ir jų kapitalo antplūdis rinkoje. 

Priimant sprendimą, ar investuoti į akcijas, vertėtų pasidomėti įmonės finansine padėtimi, jos rezultatais ir rinkos perspektyvomis. Riziką mažinti padeda investavimas į bent keliolikos skirtinguose sektoriuose veikiančių įmonių akcijas.

Dabar investavimas į Baltijos šalių akcijas – nemokamas >> Prisijunkite ir pradėkite prekybą

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.