„Ignitis grupės“ akcijų platinimą Baltijos šalyse vykdys „Swedbank“

2020-09-21

„Swedbank“ yra vienas iš „Ignitis grupės“ pirminio viešo akcijų siūlymo (IPO) platinimo organizatorių. Be kitų akcijų siūlymo platinimo uždavinių „Swedbank“ rūpinasi bendrovės akcijų platinimu mažmeniniams investuotojams visose trijose Baltijos šalyse. IPO metu „Ignitis grupė“ visiems investuotojams siūlo naujai išleistų įmonės akcijų, kurios po IPO sudarys 27,8% visų įmonės akcijų. Kaip įmonė skelbia prospekte, vienos bendrovės akcijos platinimo kaina yra nustatyta 22,50– 28,00 eurų kainos rėžyje.

„Rengdama pirminį viešą akcijų siūlymą, kuris turėtų tapti didžiausiu per visą Baltijos šalių istoriją, „Ignitis grupė“ atverčia naują Baltijos kapitalo rinkos istorijos lapą. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio svarbaus įvykio ir esame pasirengę užtikrinti sklandų „Ignitis grupės“ akcijų platinimo procesą“, – sako Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkė.

Pasak D. Grigienės, „Ignitis grupės“ pirminis viešas akcijų siūlymas yra drąsus žingsnis, kuris rodo tikėjimą vietos kapitalo rinka ir prisideda prie geresnių jos ateities perspektyvų. Tikimasi, kad tai bus reikšmingas postūmis visų Baltijos šalių kapitalo rinkų plėtrai.

Per akcijų platinimą pritrauktas lėšas „Ignitis grupė“ planuoja investuoti į infrastruktūros plėtrą, įskaitant tinklų atnaujinimą, išmaniuosius skaitiklius ir skaitmeninius tinklo valdymo sprendimus. Investicijos taip pat bus nukreiptos į energijos gamybos iš atsinaujinančių šaltinių plėtrą savo namų rinkose - Baltijos šalyse ir Lenkijoje. 

„Ignitis grupė“ numato, kad jos naujai išleistomis akcijomis bus prekiaujama „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržoje bei išleisti bendrieji depozitoriumo pakvitavimai Londono vertybinių popierių biržoje. 

„Swedbank“ klientai, veikdami savo iniciatyva, galės pateikti pavedimus įsigyti naujai išleidžiamų „Ignitis grupės“ akcijų per savo interneto banką arba atvykę į banko padalinį, prieš tai užsiregistravę banko trumpuoju numeriu. 

Dalyvauti bet kokiame IPO ir įsigyti jų metu platinamų akcijų „Swedbank“ klientai gali be papildomų mokesčių. Siekdamas paskatinti investavimą ir aktyvesnę prekybą vertybiniais popieriais tarp privačių klientų, „Swedbank“ šių metų pradžioje pristatė galimybę prekiauti Baltijos šalių biržose ir saugoti iki 30 tūkst. eurų vertės portfelį nemokamai.

„Ignitis grupė“ yra viena didžiausių energetikos srityje veikiančių įmonių grupių Baltijos šalyse, kuri turi 1,8 mln. verslo ir privačių klientų. Jos veikla apima Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos rinkas. Už finansinius metus, kurie baigiasi 2020 m. gruodžio 31 d., bendrovė planuoja išmokėti 85 mln. eurų dividendų bei numato ateityje šią sumą padidinti po 3 proc. kasmet.

Šis pranešimas yra tik informacinio pobūdžio, t. y., pateikiama informacija jokiomis aplinkybėmis negali būti interpretuojama kaip rekomendacija, patarimas, pasiūlymas arba nurodymas įsigyti ar perleisti joje nurodytas finansines priemones ir negali būti jokio vėliau sudaryto sandorio pagrindas ar sudedamoji dalis. Primename, kad investicijų grąža yra susijusi su rizika.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.