„Swedbank” kino programa – po tvarų žingsnį visų labui, kviečia į tvarų dialogą kino ekranuose

2021-09-27

„Swedbank“ palaiko organizacijas ir iniciatyvas, prisidedančias prie teigiamų pokyčių ir skatinančias tvarų dialogą visuomenėje. Į tvarų dialogą kviečia ir dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“. Šiame išskirtiniame festivalyje aptariamos kokybiško švietimo, lygybės, atsakingos gamybos ir vartojimo, klimato kaitos, pasaulinės taikos ir kitos aktualios temos.

Tvarus kinas – tavo ekrane!

Šiemet „Nepatogus kinas“ pristato „Swedbank” kino programą – po tvarų žingsnį visų labui. Ją sudaro šeši filmai, kuriuos festivalio svečiai turės galimybę žiūrėti už pusę kainos. Visą „Swedbank“ filmų rinkinį galėsite atrasti ir įsigyti čia, o pirmiesiems 2030 šio įrašo skaitytojų dovanojame dokumentinio filmo „Iš jūros gelmių“ peržiūrą. Filmą, nuo spalio 14 d. galite žiūrėti paspaudę šią nuorodą.

Susipažinkite su „Swedbank” kino programos – po tvarų žingsnį visų labui filmais:

Kovotojos“ (Luchadoras) – Chuareso miestas Meksikoje geriausiai žinomas dėl nepaprastai aukšto nužudomų moterų skaičiaus. „Kovotojos“ pasakoja apie miesto moterų organizuojamą imtynių ringą ir kasdienę kovą už savo teises.


Tai, kam nesiryžtame“  (Things We Dare Not Do) –  Kinematografiškai gyvas ir svajingas filmas pasakoja apie dažnai sunkius pasirinkimus ir kelią ieškant dialogo su mąstančiais kitaip.


Einam prie esmės“ (Cut the Chit Chat) – Apie tai, ką į „nepatogius“ klausimus apie gyvenimą, atsako kirpyklos kėdėje sėdintys paaugliai. Apie vyriškumą, stereotipus ir kitas mums visiems aktualias temas nuoširdžiai bei atvirai.

Bastūnai“ (Stray) – Trys charakteriu, išvaizda ir savo istorija skirtingi benamiai šunys, klajojantys po didžiausio Turkijos miesto gatves stebėtinai taikliai talentingos režisierės akimis, primena mums apie žmogiškumą ir žmonių teises.


70/30“ – Jaunimo protestai prieš klimato kaitą Danijoje buvo išgirsti, o naujoji vyriausybė išsikėlė ambicingai skambančius tikslus. Apie tai, kaip tai juos įgyvendinti, kompromisus ir žaidimo taisykles, vedančias tvaraus pokyčio link.


Iš jūros gelmių“ (From the Wild Sea) – Kol žmonės grožisi gulbėmis ar delfinais, užsimerkia prieš naftos tanklaivius. Tuo tarpu laukinė gamta kenčia nuo žmogaus veiklos, o gelbėtojai kasmet susiduria su augančiu žiauriu elgesiu su gyvūnais.


„Nepatogus kinas“ atkeliauja į tavo ekranus, telieka patogiai įsitaisyti ir pasinerti į tvarumo kelionę. Po tvarų žingsnį visų labui.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.