Apranga: geri rezultatai vienkartinių veiksnių dėka

2018-08-08

Sveikintinas atsigavimas

Šių metų pirmąjį ketvirtį didžiausia Baltijos šalyse prekybos drabužiais grupė „Apranga“ pirmą kartą per aštuonerius metus patyrė grynąjį nuostolį. Tačiau jau antrąjį ketvirtį bendrovė demonstravo sveikintiną atsigavimą. Teigiamą įtaką „Aprangos“ rezultatams darė išaugę pardavimai (+7,3 proc.), padidėjęs bendrasis pelningumas (nuo 37 proc. I ketv. iki 46,8 proc. II ketv.), kuris augo sparčiau nei veiklos kaštai (+1,2 proc.). EBITDA ir grynasis pelnas padidėjo atitinkamai 21,4 proc. ir 35,1 proc. Bendrovės paskelbti rezultatai ženkliai viršijo prognozes dėl mažesnių nei tikėjomės veiklos kaštų, kuriems teigiamą įtaką darė vienkartiniai veiksniai, pvz. mažesni sukaupti atostoginiai ir dar nepilnai įskaičiuotos persikraustymo į naują biurą išlaidos.

Santūri liepos apyvarta

„Aprangos“ grupės tinklo mažmeninė apyvarta (su PVM) 2018 m. liepos mėnesį sudarė 19,0 mln. eurų ir buvo tokia pati, kaip ir 2017 m. liepos mėnesį. Mūsų skaičiavimais vidutinė apyvarta vienam kvadratiniam metrui irgi beveik nepakito. Mes manome, kad neigiamą įtaką prastesniems nei buvo galima tikėtis bendrovės birželio ir liepos mėnesių rezultatams darė karšti orai, kurie sumažino pirkėjų skaičių prekybos centruose.

Neženkliai pakoreguotos prognozės

Atsižvelgdami į tai, kad antrąjį ketvirtį „Aprangos“ rezultatams teigiamą įtaką darė vienkartiniai veiksniai, tik neženkliai pakoregavome savo prognozes. Mes tikimės, kad 2018 m. prognozuojama EBITDA sumažės 9,7 proc., iki 17,6 mln. eurų dėl mažesnio bendrojo pelningumo ir išaugusių veiklos kaštų. Todėl palikome 2,50 eurų tikslinę kainą bei rekomendaciją „laikyti“. Manome, kad „Aprangos“ akcija yra teisingai įvertinta: prognozuojamas 2018 m. P/E yra 14,0x, o EV/EBITDA – 6,9x.

Daugiau informacijos apie „Swedbank“ Baltijos akcijų analizės produktus rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.