Tallinna Kaubamaja: įjungus papildomą pavarą

2018-08-07

II ketv. automobilių prekybos segmento pajamos 26,5 proc. viršijo kada nors užfiksuotą aukščiausią lygį

Estijos mažmeninės prekybos grupės „Tallinna Kaubamaja“ (TKM) pajamos ir EBITDA antrąjį šių metų ketvirtį atitinkamai 2,5 proc. ir 6 proc. viršijo mūsų prognozes. Tam didžiausią įtaką darė rekordinės grupės automobilių prekybos segmento pajamos, kurios 26,5 proc. viršijo prieš tai buvusį aukščiausią lygį. Prie sėkmingos automobilių prekybos prisidėjo keli veiksniai: 14 proc. lengvųjų automobilių pardavimų augimas Baltijos šalyse, TKM tapimas oficialiu „Peugeot“ atstovu Estijoje ir didmeninės prekybos sutarčių su automobilių nuomos bendrovėmis realizavimas. Kitų TKM segmentų rezultatai maždaug atitiko mūsų prognozes, išskyrus lūkesčių nepateisinusį universalinių parduotuvių 5 proc. pajamų sumažėjimą.

Dabartinių investicijų kryptis – į klestinčią automobilių prekybą

Šiuo metu automobilių prekybos segmentas yra TKM dėmesio centre. Grupės nekilnojamojo turto padalinys pradėjo statyti naują „Peugeot“ automobilių prekybos ir aptarnavimo centrą Taline bei naujus „Škoda“ automobilių prekybos ir aptarnavimo centrus Rygoje ir Vilniuje. Prognozuojame, kad automobilių prekybos segmento pajamos viršys universalinių parduotuvių segmento pajamas jau šiais metais. TKM 2019 m. tikisi baigti Talino ir Rygos automobilių prekybos ir aptarnavimo centrų statybas. Taip pat grupė planuoja atidaryti du „Selver“ mažmeninės prekybos centrus Taline šių metų pabaigoje.

Manome, kad TKM akcija yra brangi

Atsižvelgdami į TKM sėkmingą automobilių prekybą augančioje Baltijos šalių rinkoje ir į planuojamas TKM investicijas, mes padidinome 2018 m. prognozuojamas automobilių prekybos segmento pajamas nuo 101 mln. eurų iki 108 mln. eurų. Mes neženkliai sumažinome universalinių parduotuvių segmento prognozuojamas pajamas, tačiau padidintos automobilių prekybos segmento pajamų prognozės leido padidinti ir visos grupės prognozuojamas pajamas. Mes prognozuojame, kad 2018-2020 m. EBITDA palaipsniui mažės dėl augančių kaštų ir grupės pajamų efektyvumo sumažėjimo (skaičiuojant vienam kvadratiniam metrui). Manome, kad TKM akcija yra nepagrįstai brangiai įvertinta: prognozuojamas 2019 m. P/E yra 14,0x ir EV/EBITDA yra 9,5x. Taip pat manome, kad grupės akcijos įvertinimas neatspindi potencialių grėsmių, kylančių iš mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ atėjimo į Estiją. Mes palikome 9,0 eurų tikslinę kainą ir rekomendaciją „parduoti“.

Daugiau informacijos apie „Swedbank“ Baltijos akcijų analizės produktus rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.