Praėjusiais metais vaikams atidaryta 39 proc. daugiau sąskaitų

2023-01-09

Augant elektroninių atsiskaitymo priemonių populiarumui, vis daugiau tėvų nusprendžia atidaryti sąskaitas savo vaikams. „Swedbank“ duomenimis, praėjusiais metais vaikams iki 14 m. tėvai atidarė daugiau kaip 16 tūkst. sąskaitų. Didžioji dalis jų (66 proc.) buvo atidarytos 10–13 m. amžiaus vaikams.
 
„Vaikų sąskaitų skaičius kasmet nuosekliai auga, ir per 2022 m. vaikams atidarytų sąskaitų skaičius padidėjo 39 proc., palyginti su ankstesniais metais. Matome aiškią tendenciją, kad auga poreikis vaikams suteikti galimybę naudotis šiuolaikinėmis atsiskaitymo ir finansų valdymo priemonėmis“, – sako Pavel Ladziato, „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas.
 
Pasak P. Ladziato, sąskaita vaikui gali tapti įrankiu savarankiškai mokytis, kaip elgtis su savo pinigais, ir tuo pačiu metu tėvai turi galimybę stebėti vaiko finansinį elgesį, jam patarti.
 
Tėvai atidaryti sąskaitą vaikams gali nuotoliniu būdu, ir šia galimybe jie aktyviai naudojasi – 66 proc. sąskaitų praėjusiais metais buvo atidaryta neatvykus į banko padalinį.
 
P. Ladziato pastebi, kad atidarytos vaikų sąskaitos dažniausiai naudojamos taupyti ir elektroniniams kišenpinigiams gauti. Vaikai, turintys mokėjimo korteles, biudžeto planavimo pamokas gali pritaikyti praktikoje, nes jų atsiskaitymų kortele istorija yra lengvai pasiekiama.
 
Kaip rodo „Swedbank“ duomenys, 96 proc. vaikų, kuriems pernai buvo atidarytos sąskaitos, kartu gavo ir mokėjimo korteles.
 
„Tėvai gali užtikrinti saugų vaikų finansinio raštingumo ugdymą stebėdami visas operacijas ir sąskaitos likutį per išmaniąją banko programėlę arba per savo interneto banko paskyrą“, – pastebi „Swedbank“ atstovas.
 
Turėdami savo banko sąskaitą, vaikai nuo 6 metų amžiaus gali tapti „Swedbank“ Jaunimo programos dalyviais ir dalyvauti finansinio raštingumo žaidime „Žinių žygis“, gauti bekontaktę debeto kortelę „Mastercard WEB“ ir naudotis išmaniąja „Swedbank“ programėle.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.