„Swedbank“ pradeda išduoti korteles iš 100 proc. perdirbto plastiko

2023-05-04


Nuo gegužės mėnesio „Swedbank“ naujai išduodamos mokėjimo kortelės bus pagamintos iš 100 proc. perdirbto plastiko, tai patvirtins kortelės nugarėlėje tvarumą žymintis ženkliukas. Be to, naujųjų kortelių kraštuose yra padarytos specialios įpjovos, pagal kurias korteles taps paprasčiau atskirti regėjimo negalią turintiems žmonėms.
 

kortelės


 
Jūratė Gumuliauskienė, „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė, pažymi, kad kortelių gamyboje perėjimas prie pilnai perdirbto plastiko yra didelis žingsnis mažinant poveikį aplinkai, o specialus debeto ir kredito kortelių žymėjimas palengvins jų naudojimą klientams, turintiems regėjimo negalią.
 
„Vienai kortelei pagaminti sunaudojama apie 3 gramus plastiko, o viso jos gamybos proceso metu išskiriama 18 gramų anglies dvideginio emisijų. Skaičiuojame, kad perėję prie visiškai iš perdirbto plastiko gaminamų kortelių, kartu su savo klientais anglies dvideginio emisijas per metus galėsime sumažinti bent keliais tūkstančiais kilogramų“, – sako J. Gumuliauskienė.
 
Pasak „Swedbank“ atstovės, perdirbtą plastiką savo išduodamose kortelėse bankas pradėjo naudoti prieš kelerius metus, ir iki šiol jo dalis sudarė apie 85 proc. viso kortelei panaudoto plastiko.
 
„Siekiant mažinti naudojimosi kortelėmis poveikį aplinkai, yra pasitelkiami ir kiti būdai. Pavyzdžiui, iki 4 metų prailgintas kai kurių kortelių galiojimo laikas, kuris anksčiau siekė 3 metus“, − pažymi J. Gumuliauskienė.
 
Prieš metus „Swedbank“ taip pat pristatė galimybę išmaniojoje programėlėje priminti kortelės PIN kodą. Per pastaruosius metus šia funkcija klientai pasinaudojo jau daugiau kaip 160 tūkst. kartų. Skaičiuojama, kad nemaža dalis tokių atvejų leido išvengti naujos kortelės užsakymo dėl pamiršto naudojamos kortelės kodo.

„Swedbank“ yra vienintelis bankas Baltijos šalyse, gyventojams siūlantis mokėjimo korteles iš visiškai perdirbto plastiko. Šiuo metu „Swedbank“ privatiems ir verslo klientams Lietuvoje yra išdavęs daugiau kaip 1,8 mln. visų tipų mokėjimo kortelių.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.