3 patarimai, kaip ruoštis ir puoštis žiemos šventėms be švaistymo

2021-12-07

Kai Kalėdos jau ant nosies, norisi būti joms pasiruošus ir fiziškai, ir morališkai. O tai šiuolaikiniam žmogui reiškia ne tik apsirūpinimą vaišėmis, dekoracijomis bei dovanomis, bet ir atsakingą vartojimą. Kaip pasitikti šventes tvariai? Savo pasiūlymais dalijasi kulinarinių laidų vedėja ir receptų knygų autorė Beata Nicholson, socialinio edukacinio teatro vaikams įkūrėjai Indrė ir Remigijus Eidukaičiai, „Urban Earth Lovers“ bendraįkūrėja Laura Prievelytė-Juknė. 

Pašnekovai rekomenduoja, kaip išradingai pasipuošti namus, sudaryti šventinį meniu ir ką dovanoti, kad šventes praleistume tausodami gamtą, o po jų neliktume tuščiomis kišenėmis.

Nė vienos Kalėdos nepraeina be šventinio stalo. Tačiau patiekalų gausa neturėtų nustelbti buvimo kartu, o silkė „pataluose“ – tapti pagrindiniu akcentu iki Naujųjų. B. Nicholson sako, kad planuoti kalėdinius valgius reikėtų taip, kad maisto užtektų visiems, bet netektų jo išmesti. Ji pateikia praktinius patarimus, kaip to pasiekti:


Žiemos vakarai šviesesni, kai namai papuošti. Norėdami jaustis šventiškiau, dekoracijas renkamės pagal savo skonį. Kažkam norisi gyvos eglutės, kažkam užtenka eglišakio – ir viskas čia gerai, mano I. ir R. Endriukaičiai. O kartu pasiūlo eglutės alternatyvas bei aibę būdų, kaip neperkant naujų papuošimų savo namus pripildyti šventinės nuotaikos:


Visiems rūpi ne tik kalėdinė eglutė, bet ir kas po ja. Dovanos vainikuoja Kalėdas, tapdamos materialia dėmesio išraiška. Ar jau išrinkote dovanas savo mylimiausiems? L. Prievelytė-Juknė dalijasi tvarių, praktiškų ir ilgaamžių dovanų idėjomis bei jų pakavimo subtilybėmis. Be to, primena, kad brangiausios dovanos neturi būti brangios:


Tikimės, kad patarimai padės šventes sutikti tvariau bei drauge su artimiausiais per šį laikotarpį sukurti gausybę šviesių istorijų!

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.