5 brangių Valentino dienos dovanų idėjos, kurios nieko nekainuoja

2021-02-08

Raudona spalva, pliušiniai meškučiai ir širdelės – viskas parduotuvėse sufleruoja apie tai, kad per Valentino dieną kažką padovanoti savo antrai pusei yra labai svarbu. Vis dėlto, svarbiausia yra dovanoti meilę ir dėmesį, o pastarojo išraiškos priemonių tikrai galima rasti ne tik prekybos vietose.

„Facebook“ grupėje „Pinigai ir reikalai“ paklausėme narių, kaip šįmet ketina sveikinti šios dienos proga savo mylimuosius. Absoliuti dauguma jų – 89 proc. (337 iš 380 dalyvavusių apklausoje) – atsakė, kad neketina nieko pirkti, tačiau mielai palepins savo antrąją pusę kava lovoje ar kitu mielu poelgiu. Nedidelė dalis – 6 proc. teigė nupirksiantys ką nors simboliško ir išleisiantys 10–15 eurų, 3 proc. dovanai ketina išleisti 50–100 eurų. 

Tendencijos rodo – labiausiai savo antrosioms pusėms esame linkę dovanoti gražias akimirkas, kurios yra itin brangios, tačiau neretai nieko nekainuoja. Todėl dalijamės penkiomis idėjomis išties brangių ir mielų dovanų, kurios nepareikalaus atskiros eilutės mėnesio biudžete.

Meilės laiškai

Meilės laiškeliai namuose

Visą dieną, o gal net visą savaitę džiuginkite savo mylimąjį ar mylimąją netikėčiausiose namų vietose paliktais jaukiais meilės laiškeliais ar / ir atspausdintomis judviejų nuotraukomis. Tokią dovaną bus tikrai smagu rasti atvertus skaitomos knygos puslapį ar pravėrus spintelę, ketinant pasigaminti kavos.

Nuotraukų spausdinimą ir slapstymą namuose galite paversti tvaresne skaitmenine dovana – parenkite ir drauge peržiūrėkite drauge filmuką ar skaidres, kuriose – smagiausios jūsų akimirkos.

Jūsų asmeniniai dovanų kuponai

Nuo pečių masažo iki įsipareigojimo kelias valandas leisti visišką televizoriaus nuotolinio valdymo pultelio kontrolę – viskas, ką tik sugalvojate, gali virsti jūsų asmeniniais dovanų kuponais antrajai pusei. 

Palepinti savo mylimąjį ar mylimąją galite net ir paprastais buities darbais. Esate pasiskirstę, kas ir kada plauna indus? Turite vakarienės gaminimo „grafiką“? Suteikite galimybę kartą šį darbą perleisti jums. Smulkmena, bet gali būti labai maloni.

Surašykite šias dovanas ar įsipareigojimus ant lapelių ir įteikite mylimajai ar mylimajam. 

Šventiška vakarienė

Šventiška vakarienė

Pagaminkite arba užsisakykite į namus šventinę vakarienę. Tai – puiki proga užsidegti žvakių, pritemdyti šviesas, paklausyti mėgstamos muzikos ir pabūti akimirkoje. 

Sakysite, jog vakarienė nėra ta dovana, kuri nieko nekainuoja. Tikra tiesa, tačiau papildomas išlaidas ji reikš tik tuo atveju, jei turite tradiciją kiekvienų metų vasario 14 dieną nevalgyti vakarienės. Kitu atveju tai – puiki proga kasdienį ritualą paversti ypatingu ir skirti laiko mėgavimuisi maistu drauge.

Namų kino teatras

Įprastą vakarą žiūrint filmą per mėgstamą kanalą ar kino / serialų nuomos platformą galima paversti romantišku namų kino seansu. Paruoškite spragėsių ar indelį mėgstamiausių guminukų, jaukiai įsitaisykite ant sofos – ir jau kino vakaras. Įdarbinus fantaziją visu pajėgumu, galima sukurti dar didesnį namų kino teatro įspūdį – nuo jūsų gamintų kino bilietų iki sėdėjimo vietų numeracijos ant sofos. 

Meilės grojaraštis

Meilės grojaraštis

Kiekvieno mūsų gyvenime yra dainų, kurios kelia mums asociacijas su smagiausiomis gyvenimo kelionėmis, vakarėliais, geriausiais kada matytais filmais ir kitomis jaukiomis akimirkomis. Porose neretai tai – bendri atsiminimai ir juose skambanti muzika.

Sudarykite judviem gerus prisiminimus keliančių dainų grojaraštį ir padovanokite antrajai pusei. Šios muzikos klausymas drauge šventinį vakarą sukurs dar vieną jaukų prisiminimą, kuris vėliau pažadins šypsenas. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.