5 pirkiniai, kurių jums visai nereikia

Ar kada teko galėtis įsigijus iš pirmo žvilgsnio naudingą daiktą, kuriuo vėliau beveik niekada nepasinaudojote? Tą jausmą teko patirti daugeliui mūsų. Galbūt pasidavėme impulsyviam pirkimui, gal neatlaikėme pardavėjo vilionių, o gal susižavėjome draugų rekomendacijomis. Aišku viena – tai nebuvo pati geriausia mintis išleisti pinigus.

Pristatome penkių pirkinių sąrašą, kurie atrodo naudingi, bet gerokai patuštinę kortelės sąskaitą vėliau namuose ar garaže rinks dulkes. Tiesa, šis sąrašas nėra baigtinis, o kiekvienas jį galėtų nesunkiai pratęsti remdamasis savo patirtimi. Tačiau galbūt šie pirkiniai paskatins mus geriau apsvarstyti bet kokio mažiau ar daugiau kainuojančio daikto įsigijimą ateityje, kurio būtinumas ir teikiama nauda yra abejotini. 

tel narvas

Kalėjimas telefonui

Sąrašą pradedame nuo pigiausios prekės, kuri yra pati nenaudingiausia. Šis pirkinys pristatomas su gražia idėja: įsigykite fizinį telefono kalėjimą, į kurį uždarę savo telefoną mažiau laiko praleisite prie ekrano. 

Mintis skamba įdomiai, ypač tiems, kurie yra nuolatos prilipę prie savo telefono ekrano. Ji atrodo kaip sprendimas ar kaip gera dovanos idėja artimiems bičiuliams, turintiems socialinių tinklų priklausomybės požymių. Be to, jis kainuoja nedaug – tokių galima rasti už 9–10 eurų. 

Bet tai ir pats beprasmiškiausias pirkinys jūsų gyvenime, nes riboti telefono funkcijas ar jūsų laiką, praleidžiamą prie jo, galima ir pačiame telefone. Šiandien telefonų gamintojai patys daug dėmesio skiria prie išmaniųjų telefonų praleidžiamo laiko stebėjimui ar jo ribojimui, todėl pačiame telefone integruotos programėlės gali pasitarnauti kur kas labiau negu fizinė dėžutė. Kita vertus, jei galvojate, kad savo telefoną nuo savęs turite slėpti dėžutėje, galbūt turite rimtai permąstyti savo įpročius jau šiandien.

cukraus vata

Cukraus vatos gaminimo įrenginys

Cukraus vata – smagus vaikystės prisiminimas. Būtent ši nostalgija gali sukelti impulsą įsigyti ir cukraus vatos gaminimo įrenginį, kurį Lietuvoje galima rasti už 45 eurus. Kaina nedidelė, bet vargu ar tokiam jūsų pasirinkimui pritartų ir daktaras Unikauskas.

dujinis

Lauko šildytuvas

Ar verta šildyti lauką, jei tai kainuoja apie 300 eurų? Būtent tiek kainuoja dujinis lauko šildytuvas, kuris iš esmės šildo lauko orą. Dar keliolika eurų kainuoja užpildyti jam skirtą dujų balioną.

Šiam pirkiniui galima sugalvoti ne vieną alternatyvą, bet pigiausią jų turbūt kiekvienas turime savo namuose – pledas arba apklotas. Labai tikėtina, kad įsigijus tokį šildytuvą jo vieno neužtektų, ypač jei vakarojate atviroje erdvėje gamtoje. Mūsų klimato juostoje jis aktualus tik vėsiais vasaros vakarais. Tuo metu žiemą tai būtų dar vienas daiktas dulkėms rinkti garaže. 

kepsninė

Kepsninės su NASA keramika

Ar norėtumėte įsigyti universalią lauko kepsninę, kurioje panaudota tokia pati keramikinė danga kaip ir NASA kosminių skrydžių aparatuose? Tokių galima įsigyti ir Lietuvoje, o jų kaina prasideda nuo 1 tūkst. eurų.

Šiose kepsninėse paruošti patiekalus tikriausiai galima geriau, jos estetiškai atrodo gaminant lauke, bet prieš pirkdami paskaičiuokite jos atsiperkamumą. Jei šią kepsninę naudosite tik kelis vasaros savaitgalius, joje pagamintų patiekalų kaina gali smarkiai išaugti. Be to, kadangi ji yra brangi, reikės rūpintis jos priežiūra ir saugiu laikymu, nes tai gali tapti puikiu grobiu ilgapirščiams. Tad kepsninė gali reikalaus jūsų dėmesio net ir tada, kai ja nesinaudosite.

Žinoma, tokia kepsninė – ilgalaikė investicija maisto gaminimo entuziastams, ypatingai gaminantiems gryname ore arba tiems, kam maisto gaminimas yra pagrindinis užsiėmimas. Kitu atveju verta atminti, kad mėsos ar kitų ant žarijų keptų patiekalų skonis labiausiai priklauso nuo jų kokybės, o ne kepsninės ar grotelių medžiagos. Tiesa, jei per artimiausią dešimtmetį planuojate skrydį į Marsą, tada tokia kepsninė reikalinga, nes: a) palyginti su bilietu į Marsą, kepsninės kaina yra tik nereikšminga suma; b) galbūt kitoje planetoje kosminė keramika iš tiesų bus pravarti.

lova

Reguliuojama lova

Viskas, kas susiję su geresniu mūsų miegu ar gera savijauta atrodo verta pinigų. Būtent todėl žmonės išleidžia dideles sumas pinigų patogioms lovoms, įmantriai patalynei ar daugiasluoksniams čiužiniams.

Tokia įvairiapusiškai reguliuojama lova taip pat gali atrodyti būtinas kokybiško miego atributas. Jos išskirtinumas – pultelis, kuriuo galima reguliuoti lovos aukštį ar jos pasvirimo kampą ties galva ar kojomis. Iš pirmo žvilgsnio toks išskirtinumas atrodo kaip dar viena papildoma funkcija geresnei nugaros padėčiai, bet iš tikrųjų tai yra tiesiog maždaug 3 tūkst. eurų vertės pirkinys, kuris nė kiek neprisidės prie kokybiškesnio miego.

Kokybiškas miegas labiausia priklauso nuo jūsų įpročių. Tad štai kelių tūkstančių eurų vertės patarimas nemokamai: norėdami gerai išsimiegoti, laikykitės reguliaraus dienos režimo, vakare neprisivalgykite ir negerkite kofeino turinčių gėrimų, išvėdinkite patalpą prieš eidami miegoti, venkite naudotis išmaniaisiais prietaisais lovoje. Saldžių sapnų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.