Ką daryti pamiršus banko kortelės PIN kodą?

2022-09-05

Viena svarbiausių kibernetinio saugumo taisyklų – nenaudoti to paties slaptažodžio keliose skirtingose paskyrose. Turint mintyje tai, kad technologijų ir skaitmeninių sprendimų skvarba mūsų kasdienybėje kasdien auga, tai reiškia ir būtinybę prisiminti vis didesnį kiekį slaptažodžių. Tad ką daryti, jei pamiršome savo banko kortelės PIN kodą?

Kartais, ypač, kai kalbame apie iš skaičių sudarytus slaptažodžius, juos pavyksta prisiminti pasitelkus motorinę atmintį – vizualizuojant, kaip juda mūsų ranka vedant skaičius. Tačiau tai nėra būtina, nes „Swedbank“ išmanioji programėlė turi PIN kodo priminimo funkciją. 

Šią funkciją galima rasti programėlės kortelių skiltyje:

1. Prisijunkite prie išmaniosios programėlės.
2. Apačioje esančioje meniu juostoje spustelėkite „Kortelės“.
3. Pasirinkite funkciją „Kortelės PIN kodas“.
4. Tapatybę patvirtinus „Smart-ID“, ekrane pasirodys jūsų kortelės PIN kodas.
 

PIN



PIN kodas išmaniojoje programėlėje bus rodomas iki 30 sekundžių. Jei prireiks daugiau laiko, identifikuoti tapatybę programėlė paprašys iš naujo. 

@swedbanklietuvoje Mintyse krūva skaičių? 🧠💥 #PIN kodą tikrink #SwedbankProgramele! @Laurynas Safas ♬ Safuelis. PIN kodas - Swedbank Lietuvoje


Saugumo sumetimais, tikrinantis PIN kodą programėlėje reikia įsitikinti, kad jo nemato pašaliniai asmenys.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.