Ką verta žinoti apie Auksinę kredito kortelę?

2024-05-13

Kredito kortelė – nepakeičiama kelionių kompanionė. Tačiau šis finansinis įrankis nėra tik pasirinkimas atostogoms. Ji gali praversti tiek planuojant didesnius pirkinius, tiek ir kasdienybėje. Kviečiame susipažinti su visais jūsų Auksinės kredito kortelės privalumais!

Kredito kortelė gali padėti subalansuoti finansus

Liko kelios dienos iki atlyginimo, o jūs pritrūkote lėšų svarbiam pirkiniui? Naudojantis kredito kortele pirmiausia verta nepamiršti, kad tai yra vartojimo kredito priemonė. Su kortele suteikiamas kredito limitas leidžia subalansuoti savo finansus – tai reiškia, kad net ir pritrūkus lėšų iki atlyginimo jums neprireiks ieškoti kitų finansavimo šaltinių. 

Pravartu ir tai, kad atsiskaičius kortele už pirkinį 30 dienų nuo jo įsigijimo datos nebus skaičiuojamos palūkanos. Jei norėsite išsiimti grynųjų pinigų iki 500 Eur bet kurioje pasaulio vietoje, netaikysime banko nustatyto mokesčio už šią operaciją. 

Patogūs atsiskaitymai 

Atsiskaityti kredito kortele patogu – už pirkinius iki 50 Eur galite apmokėti bekontakčiu būdu ir jums nereikės įvesti PIN kodo. Jūs taip pat galite pasinaudoti išmaniaisiais atsiskaitymais ir apsipirkti naudojant „Apple Pay“, „Google Pay“ ar kitą skaitmeninę piniginę. 

Mėgstate apsipirkti internetu? Su kredito kortele pirkti internetu galite taip pat kaip ir su įprasta debeto kortele – tiesiog įjunkite saugaus pirkimo internetu funkcionalumą. Tai padaryti galite išmaniojoje programėlėje, skiltyje „Kortelės“ spauskite „Nustatymai“, arba interneto banke: pasirinkite „Kortelės“ > „Mano kortelės“ > „Pirkimas internetu“. 

Papildoma jūsų pirkinių apsauga

Jei nuspręstumėte už pirkinius atsiskaityti kredito kortele, prireikus greičiausiai galėsite pasinaudoti pirkinių draudimu – jis 180 dienų nuo pirkimo galioja daugeliui prekių, įsigytų parduotuvėje ar internetu (taikoma 30 Eur išskaita). 

Pavyzdžiui, jei jūsų vaikas darželyje susiplėšys striukę, pirktą kredito kortele, sulūš jūsų akiniai ar bus pavogtas dviratis, draudimas apsaugos jus nuo didesnių finansinių nuostolių. 

Mes kompensuosime remonto ar pakeitimo išlaidas prekės vagystės, sugadinimo ar sunaikinimo atveju, net jei žalą netyčia padarytumėte jūs patys. Tik nepamirškite išsaugoti pirkinio kvitą ar mokėjimo internetu kopiją – to prireiks, jei norėsite registruoti nuostolius. Visas pirkinių draudimo sąlygas ir išimtinius atvejus rasite čia.

Į atostogas – ir kelionių draudimas

Vienas svarbiausių kortelės pranašumų keliaujantiems – kelionių draudimas. Jis apsaugo nuo finansinės žalos įvykus netikėtumams užsienyje. Todėl įvairūs nuostoliai dėl sutrikusių kelionės planų, sugadinto bagažo, pavogto turto ar medicininės išlaidos dėl ligos ir traumų nesugadins jūsų atostogų įspūdžių. Kartu su jumis automatiškai apdraudžiami ir kartu keliaujantys šeimos nariai, o draudimas galioja 90 nepertraukiamos kelionės dienų.

Net jei kartu su šeima keliaujate vos kartą per metus, turėti kredito kortelę apsimoka – su ja kelionių draudimas galioja be papildomo mokesčio, o neturint kortelės ir vykstant į užsienį, kelionių draudimu reikėtų rūpintis kiekvienam šeimos nariui atskirai. 

Taip pat kredito kortelės gali prireikti rezervuojant viešbutį, lėktuvo bilietus ar nuomojantis automobilį, nes paslaugų teikėjai ne visuomet priima įprastas debeto korteles. Tai patogu ir dėl to, kad atliekant rezervaciją nuskaitomos ne jūsų asmeninės, o kredito kortelės lėšos – taip bent kurį laiką neprireiks panaudoti asmeninių finansų.

Atsiskaitymai kita valiuta – be papildomo mokesčio

Jei kelionės metu kredito kortelę naudosite įvairiems atsiskaitymams, pavyzdžiui, mokėsite už vakarienę, atsiskaitysite už degalus, pirksite suvenyrus artimiesiems, mes netaikysime valiutos keitimo mokesčio (atsiskaitant iki 10 tūkst. Eur per mėnesį). Esant galimybei, patariame visada pasirinkti atsiskaitymą kortele vietine valiuta – taikysime palankesnį valiutos keitimo kursą.

Vis dėlto nepamirškite, kad kredito kortelės limitas yra pinigai, kurių jūs iš tiesų neturite – naudodami kredito limitą jūs skolinatės. Tad nepiktnaudžiaukite kredito kortelės suteikiamomis galimybėmis: valdykite savo finansus atsakingai, venkite spontaniškų pirkinių ir taip saugokite savo kredito istoriją.  

Kelionių ir pirkinių draudimo paslaugą teikia „Swedbank P&C Insurance, AS“, Lietuvos filialas, per atstovą „Swedbank“, AB.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.