Kaip atidaryti sąskaitą vaikams nuotoliniu būdu

2021-01-22

Nuolat statistiškai reikšmingai mažėja žmonių, kurie bent kartą į savaitę užsuka į bankomatus išsigryninti pinigų. Skaitmeniniai pinigai, internetinė bankininkystė, mobilieji mokėjimai jau šiandieną yra daugelio kasdienybė ir neabejotina jaunosios kartos ateitis. Todėl nuo vaikystės pravartu vaikus mokyti apie elektronines atsiskaitymo priemones bei suteikti jiems galimybę tai išmėginti patiems.

Tėvai, norintys atidaryti pirmąją banko sąskaitą savo vaikui, tai gali padaryti nuotoliniu būdu. Šią galimybę pristatęs bankas „Swedbank“ pastebi, kad šia naujove aktyviai naudojasi jaunesnius nei 13 metų vaikus auginantys klientai. 

Pastebima, kad sąskaitas savo vaikams atidarę tėvai pirmiausia jas naudoja taupymo tikslams. Vėliau tai tampa priemone vaikui pačiam mokytis valdyti asmeninius finansus, o susiejus sąskaitą su mokėjimo kortele – atlikti kasdienius smulkius mokėjimus.

Kas ir kaip gali atidaryti sąskaitą vaikui internetu?

Sąskaitą vaikui „Swedbank“ banke gali atidaryti vienas iš tėvų, jau besinaudojantis banko paslaugomis ir prie interneto banko besijungiantis kvalifikuotu elektroniniu parašu „Smart-ID“ arba „Mobile-ID“. 

Prisijungęs prie savo interneto banko paskyros, vienas iš tėvų turi užpildyti paraiškos formą įvesdamas vaiko duomenis, kurią per kelias darbo dienas peržiūri ir patikrina banko darbuotojai.
 


Turėdami sąskaitą banke, jaunieji klientai nuo 6 m. gali tapti „Swedbank“ Jaunimo programos dalyviais, naudotis nemokamu paslaugų planu „Patogu“ ir gauti bekontaktę debeto kortelę „Mastercard WEB“. 

Vaiko tėvai turi galimybę stebėti vaiko atliekamas operacijas ir sąskaitos likutį interneto banke bei išmaniojoje programėlėje

Daugiau informacijos apie sąskaitos vaikams atidarymą rasite čia: https://www.swedbank.lt/private/home/segments/parents?language=LIT

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.