Kaip prisijungti prie interneto banko naudojant biometrinius duomenis

2020-11-13

Naudodami biometrinius duomenis išmaniajame įrenginyje – piršto antspaudą ar veido atpažinimą – galite greitai ir saugiai prisijungti prie „Swedbank“ interneto banko savo kompiuteryje. Tai yra dar vienas patogus būdas naudotis kasdiene bankininkyste, kuriam nereikia prisiminti jokių papildomų slaptažodžių. 

Norint naudotis šiuo prisijungimo prie interneto banko būdu, jūsų įrenginys turi turėti piršto antspaudo arba veido atpažinimo funkciją. Įsitikinkite, kad įrenginio nustatymuose yra įjungtas biometrinių duomenų naudojimas, tą patį padarykite ir savo „Swedbank“ programėlėje „Android“ ar „iOS“ palaikančiame įrenginyje. 

3 paprasti žingsniai

  1. Savo kompiuterio naršyklėje atidarykite „Swedbank“ interneto banką privatiems klientams arba verslui ir pasirinkite prisijungimo būdą „Biometrika“. Įveskite savo naudotojo ID ir asmens kodą (jungiantis iš tam tikro kompiuterio pirmą kartą) bei spauskite mygtuką „Prisijungti“.
  2. Savo išmaniajame įrenginyje gavę kontrolinį kodą ir įsitikinę, kad naršyklėje ir įrenginyje esantis kontrolinis kodas sutampa, spauskite „Tęsti“.
  3. Įrenginyje patvirtinkite prisijungimą – pirštu paliesdami sensorių arba naudodami veido atpažinimą. 

Viskas. Jūs sėkmingai prisijungėte prie savo interneto banko!

Visada naudokite bent du skirtingus prisijungimo prie interneto banko būdus

Prisijungimas prie interneto banko naudojant biometrinius duomenis yra dar vienas greitas ir saugus būdas naudotis kasdiene bankininkyste. Dėl papildomo patogumo savo klientams visada rekomenduojame naudoti bent du skirtingus prisijungimo būdus – taip būsite tikri, kad bent vienas jų bus po ranka. Tai gali būti „Smart-ID“, biometriniai duomenys, PIN generatorius, Mobile-ID ar ID kortelė.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.