Mažiau eilių ir sutaupytas laikas: kaip prisijungti prie „E.sveikatos“ ir kitų e. paslaugų

2022-09-12

Norėdami užsiregistruoti pas gydytoją, sužinoti senatvės pensijai įgytą stažą ar pasinaudoti kitomis kasdienėmis paslaugomis, galite tai padaryti per kelias minutes – daugelis paslaugų šiandien persikėlė į skaitmeninę erdvę. Vienas iš būdų prisijungti prie elektroninių paslaugų svetainių – interneto bankas.
 
Pateikiame žingsnius, kurie padės paprastai prisijungti prie portalo „E.sveikata“, VMI e. deklaravimo sistemos, Elektroninių valdžios vartų portalo, „Sodros“, Registrų centro ir kitų viešųjų e. paslaugų portalų.

Kaip prisijungti prie portalo „E.sveikata“
 

  • Interneto naršyklės paieškos laukelyje įveskite adresą www.swedbank.lt. Tituliniame svetainės puslapyje pasirinkite skiltį „Kasdienės paslaugos“ ir „E. paslaugos“.
     
E. paslaugos

 

  • E. paslaugų“ skiltyje pasirinkite, kaip prisijungsite prie portalo. Tai padaryti galite bet kuriuo jums patogiu būdu – su „Smart-ID“, biometriniais duomenimis, Mobile-ID, PIN kodų generatoriumi ar asmens tapatybės kortele. 
  • Prisijungiant su „Smart-ID“, išmaniajame įrenginyje reikia turėti įdiegtą mobiliąją „Smart-ID“ programėlę. Pirmiausia įveskite 7 ženklų Naudotojo ID, asmens kodą ir spauskite „PRISIJUNGTI“.
     
Smart ID

 

  • Kompiuterio ekrane pamatysite kontrolinį kodą. Patikrinkite, ar jis sutampa su kodu, kurį matote išmaniajame įrenginyje pasirinkę „Patvirtinkite operaciją“. Jei kodai sutampa, išmaniajame įrenginyje įveskite 4 skaitmenų „Smart-ID“ slaptažodį, kuriuo patvirtinsite prisijungimą.
     
smart id

 

  • Naršyklės lange pamatysite E. paslaugų pasirinkimo galimybes. Norėdami prisijungti prie portalo „E.sveikata“, pasirinkite „Registrų centrą“. 
     
Registrų centras

 

  • Toliau išsirinkite „E.sveikata portalas“, o kitame naršyklės puslapyje po savo pavarde paskutinį kartą paspaudę „PRISIJUNGTI“, būsite prisijungę prie asmeninės „E.sveikata“ paskyros.
     
E. sveikata

 

Vardas Pavardė

 

Kiti prisijungimo būdai

Prisijungti prie e. paslaugų galite ir su biometriniais duomenimis, tačiau prieš tai įsitikinkite, kad aktyvavote biometrinį prisijungimą mobiliojoje „Swedbank“ programėlėje.
 

Biometrika


Prisijungiant su Mobile-ID reikės įvesti „Naudotojo ID“ ir mobiliojo telefono numerį.
 

M. parašas


Jei turite PIN kodų generatorių, galite prisijungti ir su juo, tam prireiks Naudotojo ID ir slaptažodžio.
 

PIN generatorius


Jei naršyklėje turite įdiegtą ID kortelės įskiepį, galite prisijungti su ID kortele.
 

ID kortelė


Norėdami prisijungti prie bet kurių kitų e. paslaugų, vadovaukitės žingsniais, nurodytais aukščiau. Taip galėsite prisijungti prie Elektroninių valdžios vartų, naudotis VMI ir „Sodros“ el. paslaugomis, kitomis Registrų centro paslaugomis ir gauti pažymas deklaravimui.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.