Panaudoti daiktai: išmesti, parduoti ar suteikti naują gyvenimą?

2021-03-31

Panaudotų daiktų įsigijimas – ne tik būdas sutaupyti, tačiau ir tausoti išteklius, prisidėti prie tvaresnės planetos ateities. „Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atliktas gyventojų nuomonės tyrimas rodo, kad vis daugiau žmonių naudotų daiktų pirkimą ir pardavimą laiko galimybe puoselėti socialinės atsakomybės idėją.

  • Per pastaruosius kelis metus gerokai išaugo dėvėtus drabužius parduodančiųjų skaičius. Daugiau laiko praleidžiant namuose atsiranda daugiau galimybių atlikti spintų „reviziją“ ir atrinkti nebenaudojamus daiktus bei drabužius, kuriuos galima lengvai ir patogiai parduoti internetu.
  • Rečiausiai pakartotinai naudojame garso ir vaizdo techniką. Savo nebenaudojamą kompiuterinę techniką bei išmaniuosius telefonus esame linkę atiduoti tėvams ar kitiems vyresnės kartos artimiesiems.
  • Maždaug pusė vaikų turinčių gyventojų yra linkę dovanoti ir gauti panaudotų smulkių bei stambių vaikiškų daiktų.
  • Didžioji dalis mūsų sako galvojantys, kad pirkti ar mainytis naudotais daiktais labiausiai verta dėl finansinio sumanumo – perkant ar gaunant dovanų panaudotą daiktą galima nemažai sutaupyti.
  • Daugėja tokių, kurie mano, kad panaudotus daiktus verta pirkti ar parduoti dėl socialinės atsakomybės. Naudojant tą patį daiktą mažiau teršiama gamta, eikvojami ištekliai.
Naudoti daiktai

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.