PINIGINĖS PAMOKOS | Apie gyvenimą į skolą

2023-04-25


Skolintis iš finansinių institucijų bent kartą gyvenime tenka daugeliui iš mūsų. Vieni skolinasi norėdami įsigyti nuosavą būstą, kiti – vestuvėms, kelionėms ir kitiems ne pirmo būtinumo pirkiniams.

Ar tokie pirkiniai į skolą – teisingas sprendimas? Kaip priimti pamatuotą sprendimą prieš imant paskolą ir kaip elgtis su pinigais, kad skolintis apskritai nereikėtų?

Laidoje „Piniginės pamokos“ „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė pasidalins pagrindiniais patarimais, kurie padės skolintis protingai ir papasakos, kas gali sutrukdyti gauti paskolą net jei jums atrodo, kad banko sąskaitoje turite pakankamai pinigų ir esate finansiškai sveiki.

Gatvėje sutikti praeiviai taip pat atskleis, kiek jiems įprasta skolintis ir kaip jie tvarkosi su savo finansiniais įsipareigojimais.

Ketvirtoji „Piniginės pamoka“ padės atsakyti į šiuos klausimus:

  • Kaip atskirti norus nuo poreikių?
  • Kokiems pirkiniams skolintis nereikėtų?
  • Kodėl bankas kartais paskolos gali ir neduoti?
  • Ką daryti, jei negaliu vykdyti savo finansinių įsipareigojimų?

Viskas įmanoma, kai turi planą! Įsivertinkite finansinę sveikatą trumpu testu ir pradėkime planuoti drauge >> Atlikti testą

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.