PINIGINĖS PAMOKOS | Finansinės sveikatos stiprinimas: naivu tikėtis, jog nieko nedarant ši bus gera

2023-04-05

 

Kodėl vis dar bijome kalbėti apie pinigus, o santaupų skyrelyje neretai švilpauja vėjai? Kaip pasirūpinti, kad juoda diena niekada neateitų, o jei jau krizė ir ištiks – kaip visuomet būti jai pasirengus? Trumpai, suprantamai ir koncentruotai – svarbiausios finansų taisyklės, kurias būtina žinoti kiekvienam, – naujoje Delfi laidoje „Piniginės pamokos“.

Pirmoji „Piniginės pamoka“ padės įvertinti savo finansinę sveikatą. Kodėl retas iš mūsų užtikrintas savo finansų būkle ir ateitimi? „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė atkreipia dėmesį, kad, kalbant tiek apie fizinę, tiek apie finansinę sveikatą, naivu tikėtis, jog nieko nedarant ši bus gera. Tad kaip ją stiprinti? 

Šioje laidoje atsakysime į klausimus: 

  • Kas lemia gerą finansinę sveikatą?
  • Kokie pirmieji žingsniai, siekiant geresnio finansų valdymo?
  • Kokius finansinius įpročius turėtumėme kiekvienas išsiugdyti?
  • Kokia mūsų finansinė sveikata lyginant su aplinkinėmis šalimis?
  • Kodėl moterys finansų tvarkymą dažnai perleidžia vyrams ir kodėl taip daryti negalima?
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.