PINIGINĖS PAMOKOS | Marius Jampolskis apie tai, kaip ruošia savo dukrą gyvenimui: ji jau dabar mokosi valdyti savo pinigus

2023-08-11


Šį kartą laida „Piniginės pamokos“ skirta tėvams – kalbėsimės apie tai, kada ir kiek pinigų galima skirti savarankiškoms vaikų išlaidoms.

vaikai pinigai


„Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė laidoje taip pat aiškins, kodėl kartais į vaikų išlaidas kištis nereikėtų ir kokiais atvejais derėtų ne tik paklausti, kur atžala išleido savo pinigus, bet galbūt ir griežčiau stebėti leidžiamus kišenpinigius.

Laidoje svečiuosis ir žinomas aktorius Marius Jampolskis, kuris šiuo metu augina septynerių Viltę. Aktorius pasakoja, kad dukra jau gauna kišenpinigių, tačiau kuriozų išvengti nepavyksta: kartą šioji grįžo ir be pinigų, ir be pirkinių, o kur dingo pinigai – tėvams taip ir neatskleidė.

Antroji „Piniginės pamoka“ padės atsakyti į šiuos klausimus:

  • Kaip vaikams paaiškinti pinigų vertę ir išvengti riksmų parduotuvėje?
  • Kada ir kiek pinigų skirti vaiko savarankiškoms išlaidoms?
  • Kokias klaidas dažniausiai daro tėvai, mokydami vaikus finansinio raštingumo?
  • Kas vaikams tinka geriau – grynieji ar banko kortelės?
     
žinių žygis
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.