PINIGINĖS PAMOKOS | Nuomonės formuotoja Inga Žuolytė apie pinigus šeimoje

2023-05-09


Šeimos, kuriančios bendrą gyvenimą kartu, kartais neišvengia pykčių, kai kalba pasisuka apie finansus. Kai kam barnius pavyksta išspręsti greitai, tačiau būna pasitaiko atvejų, kai išlaidos slepiamos, piktnaudžiaujama pirkiniais ar nepasidalinama finansiniais įsipareigojimais, o konfliktas bręsta ir vėliau sprogsta taip, kad tenka pasukti skirtingais keliais.

Nuomonės formuotoja Inga Žuolytė laidoje atviraus, kad su finansiniais barniais jai šeimoje susidurti netenka ir pasidalins receptu, kaip pavyksta namuose išlaikyti ramybę, kai reikia spręsti finansinius klausimus. 

„Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė laidoje „Piniginės pamokos“ sudėlios taisykles, kurių reikėtų laikytis, kad santykiai nepašlytų dėl finansinių nesutarimų bei paaiškins, kodėl šeimoje reikėtų nebijoti kalbėtis apie finansinę padėtį ir finansinius įsipareigojimus.

Šeštoji „Piniginės pamoka“ padės atsakyti į šiuos klausimus:

  • Kokius klausimus apie finansinę kito žmogaus situaciją reikėtų užduoti prieš apsigyvenant kartu?
  • Kokias būsimas išlaidas reikėtų apsvarstyti kuriant šeimą?
  • Kodėl poroms būtina kalbėtis finansinėmis temomis?
  • Kokių kraštutinimų vengti, kuriant bendrą šeimos biudžetą?

Viskas įmanoma, kai turi planą! Įsivertinkite finansinę sveikatą trumpu testu ir pradėkime planuoti drauge >> Atlikti testą.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.