Planuojame brangesnius pirkinius, geriname buities sąlygas

2021-12-02

Po pandemijos iš lėto grįžtant į įprastą gyvenimo ritmą ir kylant atlyginimams, lengviau atsikvepiame bei drąsiau investuojame į didesnės vertės pirkinius ir buities sąlygų gerinimą. Skaičiuojama, kad per paskutinius 9 mėnesius bendra „Swedbank“ suteiktų vartojimo paskolų suma išaugo 21 proc. ir sudarė 74 mln. eurų.

  • 2 iš 3 lietuvių linkę pasinaudoti vartojimo paskola. Šis skaičius per pastaruosius metus išaugo šeštadaliu.
  • Penktadalis mūsų kreditavimą pasitelktų būsto remontui, tiek pat mūsų pasinaudotų vartojimo paskola su sveikata susijusioms išlaidoms padengti.
  • Ketvirtadalis lietuvių vartojimo kreditu pasinaudotų ištikus nenumatytai situacijai ir staiga prireikus pinigų. Kone kas dešimtas būtų linkęs pasiskolinti asmeninėms ir šeimos narių mokymosi reikmėms.
  • Išaugo į tvarumą orientuotas finansavimas – suteikta 1,2 mln. eurų ir 3,1 mln. eurų vertės paskolų saulės elektrinėms ir namų energiniam naudingumui padidinti.
  • Šiuo metu be didesnio spaudimo savo biudžetui galėtume mokėti vidutiniškai apie 92 eurus siekiančią paskolos įmoką per mėnesį.
Vartojimas

 


Parengta remiantis „Swedbank“ užsakymu atlikta reprezentatyvia Baltijos šalių gyventojų apklausa, kurios metu Lietuvoje apklausta 1003 gyventojų nuo 18 iki 75 m. amžiaus, ir „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento vadovo Tomo Puliko įžvalgomis.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.