Šventinių dovanų paieška be streso: „Kiekvienas gali“ bendruomenės kalėdinė mugė internete

2021-11-03

Nors savo kasdienybėje neretas siekiame tvarių pokyčių ir sąmoningesnio vartojimo, Kalėdos be dovanų – sunkiai įsivaizduojamos. Todėl vis dažniau atsigręžiame į vietos gamintojų ar smulkiųjų verslininkų produkciją, o laiką spūstyse keičiame apsipirkimu internetu. Siekdamas prisidėti prie šių tendencijų, „Swedbank“ kviečia į kalėdinę mugę internete, kurioje – daugiau nei 200 lietuviškų prekės ženklų, gamintojų bei e. parduotuvėlių. 

Apsipirkimas internetinėje mugėje – puikus būdas taupyti laiką, patogiai įsigyti dovanų artimiesiems ar kolegoms bei palaikyti mūsų šalies smulkiuosius verslininkus. Be to, mugės prekeiviai yra parengę specialių akcijų ir nuolaidų užsukusiems į jų e. parduotuvėles būtent iš šios mugės puslapio. 

Ieškantiems tvarumo – mugės naujiena

Šiųmetėje mugėje didesnis dėmesys skiriamas prekėms, pagamintoms tausojant gamtą. Ieškant tvarių dovanų galima pasirinkti e. parduotuvėlių kategoriją „Tvarūs pirkiniai“. Šioje kategorijoje galima rasti prekių mažyliams, tvariai pagamintos kosmetikos, papuošalų, namų dekoro elementų, tekstilės gaminių, tvarią produkciją naudojančio bei tvarumo principais veikiančios grožio studijos paslaugų. 

Daugiau idėjų – mažiau streso. Ką dovanoti?

Didžiausias bet kokios – gyvos ar internetinės mugės privalumas yra tas, kad daugybę skirtingų prekybininkų ir prekių galima rasti vienoje vietoje. Tačiau galvosūkis, ką dovanoti, vis tiek kelia šiek tiek streso (nors tuo pat metu ir yra malonus). Tad pateikiame keletą idėjų iš mugės dalyvių e. parduotuvėlių, ką galite dovanoti savo šeimos nariams, draugams ar kolegoms.

Antrajai pusei ar tėvams

Kalėdų dovana gali parodyti, kad artėjantys nauji metai – puiki pradžia savo kasdienybėje imti naudoti mažiau plastiko. Pradedant mažais žingsniais ir dovanomis savo antrosioms pusėms, kurios įkvėps gyventi tvariau.

Solidu


Solidu“ kietasis šampūnas. Tai – aplinkai draugiški kietieji šampūnai bei kondicionieriai, pagaminti Lietuvoje. Įmonės produktai sukurti vadovaujantis „zero-waste“ ir atsakingo vartojimo principais. Nors kasdienėse plaukų priežiūros priemonėse yra iki 80% vandens, SOLIDU pagaminti tik iš koncentruotų aktyviųjų komponentų, todėl šiems produktams nereikia plastikinės pakuotės. 

Urban


MB „Tvarūs projektai“ („Urban Earth Lovers“) metalinis skustuvas. Prabangaus dizaino nerūdijančio plieno skustuvas sukurtas naudoti visą gyvenimą. Skustuvas tinkamas naudoti tiek vyrams, tiek moterims, yra saugus, patogus būdas kokybiškai šalinti plaukelius. Tačiau vienas didžiausių jo privalumų – būdas atsisakyti daugybės plastiko nenaudojant vienkartinių skutimosi peiliukų.

V2o


V2o“ juvelyrikos namų aksesuaras. Šie juvelyrikos namai kuria įvairius vienetinius papuošalus moterims, vyrams ir vaikams, o savo veikloje daug dėmesio skiria antriniam medžiagų panaudojimui bei perdirbimui. Tai gali būti puiki dovana mėgstantiems išskirtinius papuošalus bei norintiems, kad jų dėvimi aksesuarai būtų gamtos tausojimo simbolis.

Mažiausiems ir didesniems

Eko Mazylis


Eko mažylio“ vaškinės kreidelės „Gyvūnėliai“. Kreidelės – ne tik smagios ir gražios, todėl patiks mažiausiems, taip pat jos yra ir saugios. Kreidelės pagamintos iš 100 proc. natūralių medžiagų, todėl jai pasaulio atradėjas sugalvos jų paragauti (o juk pirmaisiais savo gyvenimo metais jie taip daro), tai nesukels pavojaus sveikatai.

Ypis


Ypio“ rankų darbo žaislas. Tai – išskirtiniai rankų darbo žaislai įkūnijantys personažus, turinčius savitą charakterį, pomėgius. Ypiai moko vaikus būti kūrybingais, draugiškais, puoselėti talentus ir saugoti gamtą. Ypiams taikomas viso gyvenimo sveikatos draudimas, tad žaislui suplyšus ar kitaip nukentėjus, kūrėjai jį taiso nemokamai.

Lieta


Lieta“ dėlionės. Tai – dėlionės, kuriose vaizduojami įvairūs Lietuvos miestai. Jų dėliojimas gali būti ne tik smagus laiko praleidimo būdas, bet ir galimybė naujai pažinti jau žinomus ar dar neaplankytus miestus. 

Užeikite, patogiai apsipirkite internetu ir palaikykite mūsų šalies smulkiuosius verslininkus čia: „Kiekvienas gali“ BENDRUOMENĖS MUGĖ INTERNETE

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.