Tęsiantis pandemijai – dar vienas internetinės prekybos šuolis

2022-01-12

Ne tik dėl saugumo vengiant kontaktų pandemijos kontekste, bet ir dėl patogumo – internetu kasmet apsiperkame vis dažniau. Per 2021 m. lietuviškose interneto parduotuvėse išleidome daugiau kaip 1,5 mlrd. eurų – apie 50 proc. daugiau negu ankstesniais metais. 

  • Interneto prekybos apyvarta nuo 2019 m. išaugo beveik 3 kartus, o apsipirkimų internetu skaičius – daugiau kaip 2 kartus.
  • Šiuo metu per vieną mėnesį Lietuvos interneto parduotuvėse šalies gyventojai atlieka apie 3 mln. pirkimų, kurių metu išleidžia apie 130 mln. eurų.
  • Per praėjusį gruodį mūsų išlaidos internete, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, išaugo maždaug trečdaliu ir sudarė daugiau kaip 167 mln. eurų.
  • Gruodį internetinių apsipirkimų skaičius ir išleidžiama suma išauga iki 30 proc. palyginti su kitais metų mėnesiais.
  • Paskutinį metų mėnesį esame linkę pirkti brangesnius pirkinius. Vieno gruodžio apsipirkimo vertė vidutiniškai sudaro 47 eurus − dešimtadaliu daugiau nei įprastai.
  • Atlikta apklausa rodo, kad per artimiausius dvejus metus savo išlaidas internete ketina padidinti daugiau nei 40 proc. šalies gyventojų, o jų išlaidos turėtų augti iki 30 proc., palyginti su dabartiniu išlaidų lygiu.
infografikas

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.