Racionaliai ar remiantis emocijomis: kaip renkamės automobilius?

2021-09-03

Nors dažnas pasvajojame, koks galėtų būti pirmas ar kitas mūsų automobilis, nutarus jį įsigyti, tenka apgalvoti daugiau nei tik savo norus. Asmeninė finansinė padėtis, automobilio kaina ir jo degalų sąnaudos – tokiais pagrindiniais kriterijais Lietuvos gyventojai vadovaujasi rinkdamiesi naują transporto priemonę. 

  • Asmeninę finansinę padėtį ir turimų santaupų dydį sprendžiant automobilio pirkimo klausimą itin svarbiu laiko 78 proc. lietuvių
  • Antras pagal svarbą kriterijus lietuviams – automobilio kaina (71 proc.), tuomet – automobilio degalų sąnaudos (61 proc.). 
  • Latviams perkant automobilį, asmeninė finansinė padėtis ir kaina yra panašiai svarbūs kaip ir lietuviams. Šiuos kriterijus svarbiais laiko, atitinkamai, 79 proc. ir 70 proc. Latvijos gyventojų. Estijoje šiuos kriterijus, kaip ypač svarbius išskiria mažiau gyventojų − atitinkamai, 73 proc. ir 62 proc.
  • Palyginti su lietuviais, latviai ir estai daug labiau vertina automobilio komforto kriterijų. Komfortą, kaip svarbų veiksnį renkantis automobilį, nurodo 58 proc. latvių, 51 proc. estų ir tik 43 proc. lietuvių. 
auto

 

Parengta remiantis reprezentatyvia „Swedbank“ užsakymu atlikta Baltijos šalių gyventojų apklausa, kurios metu Lietuvoje apklausti 1003 gyventojai nuo 18 iki 75 m. amžiaus, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktoriaus Tomo Puliko įžvalgomis.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.