2021 m. balandžio mėnesio finansų rinkų apžvalga: spartus augimas

2021-05-12

Balandis įprastai būna geriausias mėnuo akcijų rinkose. Šiemet nebuvo išimtis ir akcijų rinkos toliau sparčiai augo – pasaulio akcijos eurais pabrango 1,9 proc., skaičiuojant JAV doleriais – kainos kilo 4,4 proc. Geriausius rezultatus tarp regionų parodė JAV akcijos, o Ramiojo vandenyno ir besivystančių rinkų akcijų rezultatai buvo prastesni sustiprėjus nerimui dėl atsinaujinusio viruso.

„S&P 500“ indekso 60 proc. įmonių jau paskelbė 2021 m. pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, kurie patvirtina, kad tai dar vienas labai geras ketvirtis – bendrovių pelnai vėl pasiekė prieš pandemiją buvusį lygį. Labai gerus rezultatus taip pat paskelbė technologijų sektoriaus gigantai, tokie kaip „Facebook“ ir „Google“.

JAV vykdoma nauja 1,8 trln. JAV dolerių vertės švietimo ir sveikatos priežiūros programa, kurią tikimasi finansuoti padidinus turtingųjų kapitalo prieaugio mokestį. Primename, kad JAV neseniai patvirtino 1,9 trln. JAV dolerių pagalbos paketą, skirtą ekonomikai atsigauti po pandemijos.

Ką tai reiškia investuotojams ir daugiau įžvalgų apie padėtį finansų rinkose balandžio mėnesį rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.