2021 m. gegužės mėnesio finansų rinkų apžvalga: grįžo svyravimai

2021-06-04

Šių metų gegužę į rinkas grįžo svyravimai, tačiau dauguma turto klasių mėnesį baigė tame pačiame lygyje arba su teigiamais pokyčiais; euro vertė JAV dolerio atžvilgiu ir toliau didėjo. Akcijų indekso „MSCI World“ vertė JAV doleriais pakilo 1,4 proc., tačiau eurais smuko 0,2 procento.

Europos ir besivystančių rinkų akcijos rodė geresnius rezultatus, atitikdamos „augimo“ akcijų rotaciją į „vertės“ akcijas. Tą patį galima pasakyti apie energetikos ir žaliavų sektorius, kurie, tikintis infliacijos, rodė geresnius rezultatus nei technologijų sektorius. Obligacijų rinkose buvo stebimi dideli pokyčiai, tačiau daugelis šių rinkų mėnesį baigė tame pačiame lygyje.

Paskelbti įspūdingi oficialūs infliacijos duomenys – JAV bazinė infliacija balandžio mėnesį siekė 0,9 proc. Tokia infliacija buvo būdinga aštuntojo dešimtmečio naftos krizės laikotarpiu. Euro zonos rodikliai buvo nuosaikesni, nes čia ekonomika nebuvo skatinama taip agresyviai kaip JAV, todėl JAV doleris pigo euro atžvilgiu.

Ką tai reiškia investuotojams ir daugiau įžvalgų apie padėtį finansų rinkose gegužės mėnesį rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.