2021 m. rugpjūčio mėnesio finansų rinkų apžvalga: po padidinamuoju stiklu – Vokietija ir Afganistanas

2021-09-08

Rugpjūtį pasaulio akcijų rinkose ir toliau vyravo stipri kainų kilimo tendencija. Nepatrauklus obligacijų pajamingumo lygis, infliacijos rizika ir didžiulis likvidumas skatino nuolatines įplaukas į akcijų rinką. Po Jerome’o Powello kalbos Džekson Holo konferencijoje rinkos nesitiki agresyvaus paramos mažinimo.  

Visuotiniai rinkimai Vokietijoje gali būti vienas svarbiausių rugsėjo politinių įvykių Europoje. Po paskutinio aukšto euro zonos infliacijos rodiklio neatmetama, kad apie paramos mažinimą prabils ir daugiau ECB atstovų. Išankstinis metinės infliacijos įvertis rugpjūtį Vokietijoje buvo 3,9 procento. Laukiamas stipresnis euro zonos ekonomikos augimas.

Be neekonominės COVID-19 naujų mutacijų ir skiepų nuo pastarųjų efektyvumo rizikos, neseniai Afganistane įsigalėjus Talibanui vėl stiprėja terorizmo grėsmė. Nors tai gal ir neturės ilgalaikio poveikio pasaulio ekonomikai, tačiau gali padidinti finansų rinkų nestabilumą.

Daugiau informacijos apie padėtį finansų rinkose rugpjūčio mėnesį prisegtuke žemiau, o visas rinkų apžvalgas galite rasti čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.