Aktyviai įdarbiname laisvas lėšas: 82 proc. augo investuojančiųjų turtas

2021-12-03

Augantys atlyginimai lemia tai, kad esame vis labiau pajėgūs susitaupyti laisvų lėšų, tuo metu spartus finansų rinkos augimas Baltijos ir Vakarų šalyse bei pakilusi infliacija mus skatina atliekamas ir sutaupytas lėšas investuoti. Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius investavusiųjų turtas padidėjo net 82 proc. 

  • Investuojančiųjų skaičius per devynis šių metų mėnesius išaugo 12 procentų.
  • 70 proc. į akcijas investuotų lėšų nukreipėme į užsienio rinkas, o 30 proc. – į Baltijos šalių biržose kotiruojamų bendrovių akcijas.
  • Vidutinė privataus kliento sandorio suma su „Swedbank“ grupės investicinių fondų vienetais buvo apie 200 eurų, o prekiaujant Baltijos biržose kotiruojamų bendrovių akcijomis – apie 1,2 tūkst. eurų.
  • Atliktų sandorių skaičius su investicinių fondų vienetais išaugo apie 5 kartus, o sandorių prekiaujant Baltijos biržose kotiruojamų bendrovių akcijomis – 1,5 karto. Sudarytų sandorių sumos padidėjo, atitinkamai, 7 ir 3,5 kartus.
  • Dažniausiai rinkomės investuoti į finansų, energetikos, kelionių, farmacijos ir technologijų srityje veikiančių įmonių akcijas, o žvelgiant į investicijų fondus, populiariausi – „Swedbank Robur Access Edge Global“, „Swedbank Robur Technology“ ir „Swedbank Robur Access Edge USA“.
investavimas



Parengta remiantis „Swedbank“ duomenimis ir „Swedbank“ Finansų rinkų tarnybos vadovo Mariaus Ignoto įžvalgomis. Pateiktos informacijos nereikėtų interpretuoti kaip skatinimo investuoti į konkrečius finansinius instrumentus.
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.