„Baltic Horizon“: pereinamasis laikotarpis

„Baltic Horizon“: pereinamasis laikotarpis
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-06-12

Vis dar negalima atsikvėpti

Pirmąjį ketvirtį grynosios nuomos pajamos sumažėjo 3,5 proc. per ketvirtį – iki 2,8 mln. eurų, daugiausia dėl tebesitęsiančio pereinamojo laikotarpio mažmeninės prekybos objektuose. Nors Fondas padarė didelę pažangą sudarydamas naujas nuomos sutartis, visų pirma užsitikrindamas „Myfitness“ nuomos sutartį „Galerija Centrs“ centre, nuomos sutarčių pasirašymas užtrunka ilgiau nei tikėtasi. Fondas patyrė 0,6 mln. eurų grynąjį nuostolį, kurį iš dalies lėmė vienkartinis 0,4 mln. eurų nuostolis dėl investicinio turto perleidimo.

Lėtesnis nei tikėtasi nuomos sutarčių pasirašymas

Dabartinės „Baltic Horizon“ 1 mln. eurų mėnesio grynosios nuomos pajamos dar toli gražu neatitinka maždaug 1,6 mln. eurų potencialo (jei būtų pilnas objektų užimtumas). Siekiama, kad 2025 m. mėnesio grynosios nuomos pajamos siektų iki 1,4 mln. eurų, o tam reikėtų daugiau nei 90 proc. objektų užimtumo. Nors tikimės, kad užimtumas augs (2024 m. pasieks apie 89 proc.), prognozuojame lėtesnį grynųjų nuomos pajamų augimą, nes nuomininkai prieš įsikeldami įsirenginėja patalpas. Tikimasi, kad visi mokėjimai prasidės tik 2025 m. antrąjį ketvirtį.        

„Neutrali“ rekomendacija 

Mes sumažinome 2024 m. grynųjų nuomos pajamų įverčius 16 proc. – iki 12,2 mln. eurų, o veiklos pelną – 19,5 proc. – iki 9,5 mln. eurų dėl lėtesnio nei tikėtasi sutarčių pasirašymo. Pagal mūsų modelį tikimasi, kad vakansijos lygis pagerės nuo 17,5 proc. 2023 m. iki 15,1 proc. 2024 m. (11,8 proc.). Prognozuojame nulinį grynąjį rezultatą 2024 m. (4,2 mln. eurų). Kartu nekeičiame savo dividendų įverčių, todėl išlaikome 0,33 eurų tikslinę kainą, pagrįstą dividendų diskontavimo modeliu, o tai reiškia, kad Fondas vertinamas akį rėžiančiu 0,32x 2024 m. prognozuojamo akcijos kainos ir grynosios turto vertės santykio (P/NAV) įverčiu. Pakartojame savo „Neutralią“ rekomendaciją.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. birželio 10 d. 10.07 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.