„Enefit Green“: ilgas maratonas

„Enefit Green“: ilgas maratonas
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-08-08

Gerokai mažesnis rezultatas

Kadangi didesnes elektros gamybos apimtis atsvėrė mažesnė užfiksuota elektros kaina, EBITDA rodiklis antrąjį ketvirtį sumažėjo 2 proc., palyginti su ankstesniais metais, tai yra iki 18,9 mln. eurų. Atsižvelgus į 1,6 mln. eurų neigiamą parduotų termofikacinių jėgainių (CHP) poveikį, pakoreguotas EBITDA rodiklis (20,5 mln. eurų) vis dar buvo gerokai mažesnis už mūsų 26,1 mln. eurų įvertį. Mūsų skaičiavimais, mažesnė nei Grupės planuota elektros energijos gamyba (apie 61 GWh) sumažino EBITDA apie 5 mln. eurų ir buvo pagrindinė priežastis, lėmusi neigiamą nuokrypį nuo mūsų įverčio.

Dar kartą analizuojame elektros gamybos poveikį

Kadangi mažesnės nei planuota elektros gamybos efektas nuolat pasireiškia, mes atsigręžiame atgal ir iš naujo analizuojame šį klausimą. Mūsų pozicija nesikeičia – neigiamas poveikis greičiausiai išliks trumpuoju ir vidutinės trukmės laikotarpiu, tačiau galiausiai jis bus sušvelnintas padidinus gamybos apimtis ir diversifikavus gamybos profilį. Tai maratonas, o ne sprintas.

Įverčiai šiek tiek patikslinti 

Po didelio antrojo ketvirčio rezultatų neatitikimo, mes sumažinome 2024 m. EBITDA prognozes 4 proc. – iki 130 mln. eurų (135 mln. eurų). Maždaug tiek pat sumažinome ir ilgesnio laikotarpio įverčius. Taip pat tikimės, kad antrajame pusmetyje planuojamas Grupės gamybos augimas sumažins jos problemas ir lems akivaizdžiai didesnį EBITDA rodiklį. Dėl nuosaikiai sumažintų įverčių sumažinome savo tikslinę kainą iki 4,6 EUR (5,1 EUR), kuri vertina „Enefit Green“ 12,5x 2024 m. prognozuojamo EBITDA ir 1,6x akcijos buhalterinės vertės. Pakartojame savo rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. rugpjūčio 6 d. 12.22 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.