„Ignitis grupė“: nepakankamai įvertintas turtas

„Ignitis grupė“: nepakankamai įvertintas turtas
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-08-20

Stebinantys rezultatai

Antrąjį ketvirtį grupės pakoreguotas EBITDA rodiklis išaugo 4,2 proc. per metus arba 4,4 mln. eurų iki 108 mln. eurų ir 13,8 proc. viršijo mūsų prognozę, o tam įtakos turėjo geresni Tinklų segmento (+10,2 mln. eurų per metus) ir Žaliųjų pajėgumų segmento (+18,4 mln. eurų per metus) rezultatai. „Ignitis“ padidino 2024 m. koreguoto EBITDA prognozę 10 mln. eurų – iki 450–480 mln. eurų, o tai reiškia, kad antrojo pusmečio rezultatas bus mažesnis, palyginti su 290 mln. eurų pirmojo pusmečio rezultatu, nes turėtų normalizuotis Tinklų ir Rezervinių pajėgumų segmentų rodikliai. Matome tik teigiamus aspektus.

Turto diversifikavimas 

Manome, kad dauguma investuotojų nepakankamai vertina grupės kogeneracines jėgaines, nes jų bendra galia (117 MWe) yra mažesnė už hidroelektrinių (1001 MW) ir vėjo bei saulės jėgainių parkų (283 MW). Tačiau mes teigiame, kad grupės kogeneracinės jėgainės pasižymi apčiuopiamai aukštais apkrovos koeficientais, todėl elektros energijos gamyba šiuose jėgainėse daugiau nei padvigubės ir sieks apie 600 GWh arba 40 proc. visos šiais metais Žaliųjų pajėgumų segmento pagamintos elektros energijos.

Dar svarbiau yra tai, kad, mūsų vertinimu, kogeneracinių jėgainių indėlis į koreguotą EBITDA yra solidus, o tai pabrėžia turto diversifikaciją.

Kartojame rekomendaciją „Pirkti“

Atsižvelgdami į antrojo ketvirčio rezultatus, savo 2024 m. pakoreguotą EBITDA padidinome nuo 470 mln. iki 480 mln. eurų. Tačiau mūsų ilgesnio laikotarpio koreguotas EBITDA beveik nepasikeitė. Palaikome tikslinę kainą – 33 eurai už akciją, kuri bendrovę vertina 8,3x 2024 m. koreguotojo EBITDA rodiklio ir 1x akcijos buhalterinės vertės (lyginant su 10 proc. normalizuota nuosavo kapitalo grąža). Dabartinė akcijų kaina reiškia, kad prognozuojamas 2024 m. dividendų pajamingumas bus apie 7 proc. (apie 1,30 euro už akciją). Pakartojame savo rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijų analizė, paskelbta 2024 m. rugpjūčio 19 d. 12.40 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijų analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.