Nerijus Mačiulis | Sveikas investavimas nesveikoje aplinkoje

2021-10-25


Net ir investavimo naujokams yra aišku, kad gyvename neįprastais laikais. Pasaulinė pandemija pernai sukėlė šoką ekonomikoje, kurį valstybės amortizavo beprecedentėmis skatinimo priemonėmis. Praėjus pusantrų metų nuo pasaulį sukausčiusios pandemijos pradžios, visose išsivysčiusiose šalyse fiksuojama sparti infliacija, atlyginimų augimas ir darbo jėgos poreikis. Vis dažniau kalbama, kad trūksta ne pinigų, o prekių.

Lietuvos gyventojai nuo pandemijos pradžios sukaupė 4 mlrd. eurų. Tai yra maždaug tiek pat, kiek sudarys ketvirtadalis planuojamo 2022 m. Lietuvos biudžeto. „Swedbank“ duomenimis, laisvų lėšų investicijoms galėtų skirti 8 iš 10 gyventojų, o šiemet savo pinigus įdarbino rekordinis kiekis žmonių Lietuvoje. Kas vyksta finansų rinkose dabar ir kokios yra dažniausiai daromos naujų investuotojų klaidos? Apie tai – šiame „Swedbank” vyriausiojo ekonomisto Nerijaus Mačiulio vaizdo paskaitoje.

Registruokitės nemokamai investavimo konsultacijai su „Swedbank“ ekspertais: https://www.swedbank.lt/private/home/more/appointments.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.