Svarbiausi atnaujintos „Swedbank Robur“ Atsakingo investavimo politikos pokyčiai

Didžiausia Švedijos investicijų valdymo bendrovė „Swedbank Robur”, į kurios valdomus fondus gali investuoti ir „Swedbank“ Lietuvoje klientai, nuo 2022 m. sausio 1 d. atnaujino ir papildė savo Atsakingo investavimo politiką. 

Be kitų dalykų, nuo šiol į „Swedbank Robur“ fondai neinvestuos į azartinių lošimų sektorių. Patikslintas vykdomo tvarumo užtikrinimo stebėsenos ir peržiūros procesas, sugriežtinta Investavimo išimčių strategija. Taip pat patvirtinta keletas naujų Lūkesčių dokumentų, t. y., dokumentų, kuriuose išdėstytos „Swedbank Robur“ pozicijos aktualiais klausimais (ang. Expectation Papers).

Nuo šiol Investavimo išimčių strategija apima du lygmenis. Tai reiškia, kad fondai taiko investavimo išimtis pagal Atsakingo investavimo politiką arba dar labiau detalizuoja investavimo išimtis ir taiko išplėstinę politiką.
Išplėstiniu lygmeniu įtraukiamos investavimo išimtys, susijusios su alkoholio, ginklų ir karinės įrangos gamybos bendrovėmis. Po šių metų politikos pakeitimo investicinių fondų bendrovė taip pat papildė savo gaires keletu Lūkesčių dokumentų.

Daugiau informacijos:
2022 m. Atsakingo investavimo politika (anglų k.)
Investavimo išimčių strategija (anglų k.)
Lūkesčių dokumentas: Gyvūnų gerovė (anglų k.)
Lūkesčių dokumentas: Klimatas (anglų k.)
Lūkesčių dokumentas: Vaikų teisės (anglų k.)
Lūkesčių dokumentas: Darbuotojų teisės ((anglų k.)
Lūkesčių dokumentas: Biologinė įvairovė ir natūralaus kapitalo valdymas (anglų k.)
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.