Agnieška, būsto finansavimo departamento srities vadovė: „Įsiliejusi į kolektyvą supratau, jog nenoriu jo paleisti.“

2022-04-25

Agnieška, būsto finansavimo departamento srities vadovė

Būsto finansavimo departamento srities vadovė Agnieška pasakoja į „Swedbank“ atėjusi be didesnių lūkesčių, tad jaunai studentei darbas banke ir dar tokioje didelėje organizacijoje atrodė kaip tikras svajonės išsipildymas. Tiesą sakant, tuo metu jai net nelabai rūpėjo, ką būtent jai bus pavesta daryti. Svarbiausia buvo savomis rankomis pačiupinėti procesus ir pasijausti komandos dalimi. Nuo pirmosios dienos praėjus dešimčiai metų tas jausmas niekur nedingo.

Ką atsimeni iš pirmųjų darbo pokalbių? Ką tokio per juos pamatei, kad, galiausiai sulaukusi pasiūlymo prisijungti, pasakei „taip“?

Savo karjerą „Swedbank“ pradėjau visai ne Būsto finansavimo departamente. Debiutavau biuro administratorės pozicijoje. Kvietimo į pirmą darbo pokalbį sulaukiau atlikdama praktiką, kai buvau paskutiniajame studijų kurse. Atsimenu, kad viskas vyko kovo 8 d., tad namo grįžau net tik laiminga dėl malonaus pokalbio, bet dar ir su gėle rankoje. Puikiai pamenu, kad tuometinis mano tikslas buvo padirbėti banke kokius 3–4 mėn. ir užsidirbti skrydžiui į Havajus, kur planavau su programa „Work and Travel“ praleisti visą vasarą. Tiesa, mano tikslas greitai pasikeitė, kai, įsiliejusi į kolektyvą, supratau, jog tiesiog nenoriu paleisti šios organizacijos.

Kodėl ji paliko tokį teigiamą įspūdį? Ką įvardintum kaip esminius „Swedbank“ kultūros bruožus?

Man iš karto didžiausią įspūdį padarė organizacijoje dirbusių vadovų paprastumas. Nepaisant vyraujančių stereotipų, buvo įprasta ir į aukščiausio rango vadovus kreiptis „tu“. Nuo pat karjeros pradžios buvo nuolat pabrėžiama, kad, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, visi esame kolegos, visi dirbame dėl vieno tikslo ir visi esame lygūs. Tai vertybė, kurią „Swedbank“ jauti kiekvieną dieną.

Kaip nusprendei pasinaudoti karjeros konsultacijos galimybe organizacijos viduje?

Ateiti karjeros konsultacijos paskatino motinystės pertrauka ir pasimetimas – nebuvau tikra, kuria linkme norėčiau pasukti tolimesnę karjerą. Motinystė paskatina drąsiau priimti sprendimus, susijusius su pozicijos ar net organizacijos keitimu. Juk tavo gyvenime tuo metu bet kokiu atveju vyksta pokyčiai. Tiesa, kuo daugiau skirtingų kelių prieš save matai, tuo sudėtingiau pasirinkti, kuriuo eiti. Būtent čia karjeros konsultacija man labiausiai ir padėjo. Žinojau, kad galiu tikėtis visiško konfidencialumo ir nešališkumo. Konsultacijos suteikė puikią progą pasikalbėti apie iššūkius, su kuriais iki tol susidūriau darbe, pagalvoti, kur save matyčiau ateityje, aptarti, ką šiuo metu galiu pasirinkti. Būtent kalbėjimas apie tai garsiai padėjo rasti tinkamą atsakymą.

Norėjosi permainų. Kas leido būti tikrai, kad jos gali įvykti ir liekant „Swedbank“?

„Swedbank“ yra didžiulė organizacija, jungianti labai daug įvairių sričių ir suteikianti begalę skirtingų karjeros galimybių. Tai yra įmonė, skatinanti mokytis, leidžianti dalyvauti įvairiose mokymų programose ar „šešėliuoti“ kolegas. Tuo pačiu dirbame nuolat besikeičiančioje rinkoje. Grįžusi po ilgųjų motinystės atostogų iškart prisiminiau, jog ant mano darbo stalo rutinos niekada nebūna, o aplinka ir kolegų pasitikėjimas leidžia judėti pirmyn, imtis permainų net būnant toje pačioje pozicijoje.

Kaip galiausiai suradai atsakymą? Kaip ir kada pajutai, kad pasirinkai teisingai?

Atsakymą padėjo atrasti senas ir gerai žinomas pliusų/minusų vakaras bei karjeros konsultacija, per kurią kolegė priminė, kiek daug karjeros galimybių turime pačioje organizacijoje ir kad visada galime save testuoti kitose srityse. Labai greitai supratau, kad pasirinkau teisingai. Vos po kelių dienų jau žinojau, kad esu būtent ten, kur noriu būti. Visiems kolegoms patariu nebijoti sunkių klausimų. Abejonės dėl ateities yra dažnos ir labai natūralios. Tik ieškodami atsakymo bei testuodami save skirtinguose vaidmenyse galime nukreipti karjerą tinkama linkme ir atrasti savo vietą organizacijoje.

Šiandien labai daug kalbame apie darbo ir gyvenimo balansą. Kaip jo ieškoti sekasi tau? Ką patartum ieškantiems kolegoms?

Reikšmingiausias motyvacijos šaltinis man yra artimiausių kolegų įvertinimas ir pasitikėjimas. Grįžtamasis ryšys visada skatina mokytis, tobulėti bei kartu suteikia progą pasidžiaugti nuveiktais darbais. Na, o rasti darbo ir gyvenimo balansą man sekasi kaip niekada gerai, nes turiu nuostabią mokytoją – dukrytę. Ji pasirūpina, kad nenukrypčiau nuo dienotvarkės. Vis dėlto, ir aš esu turėjusi etapų, kai prarasdavau sveiką darbo ir gyvenimo balansą, perdegdavau. Tokioje situacijoje esantiems kolegoms linkėčiau garsiai tai įsivardinti ir patarčiau pabandyti pasikoreguoti dienotvarkę taip, kad kitos veiklos ar planai papildomai paskatintų darbą poilsio metu atidėti į šoną.

Kaip atsipalaiduoji? Kaip pavyksta atsitraukti nuo darbų ir atsakomybių?

Atsipalaidavimą randu muzikoje. Jau ilgokai sukuosi alternatyvios muzikos scenoje, esu sunkiojo roko grupės vokalistė. Ant scenos ištirpsta visos mintys apie darbą ir su juo susijusias atsakomybes. Būdama motinystės atostogose įgyvendinau ir dar vieną svajonę – išsilaikiau motociklo teises. Gražėjant orams ši transporto priemonė, tikiu, man taip pat labai padės atsipalaiduoti po darbų.

Domina karjeros galimybės „Swedbank“? Kviečiame susipažinti su šiuo metu atviromis pozicijomis: swedbank.lt/karjera

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.