Alminas: darbe jaučiuosi vertinamas ir kasdien atrandu kažką naujo

2022-01-20

Alminas Baranauskas

Bendravimas ir gebėjimas leisti kiekvienam žmogui jaustis svarbiam – įgūdžiai, kuriuos reikia nuolat tobulinti. Tai principas, kurį finansų valdymo konsultantas Alminas Baranauskas sau primena praktiškai kiekvieną dieną. Toks požiūris duoda rezultatų. 2020 m. Alminas buvo pripažintas vienu geriausių klientų konsultantų Lietuvoje, o, anot jo, toks pasiekimas būtų neįmanomas be didelio noro padėti kiekvienam.

Jis prisimena, kad pradėdamas karjerą „Swedbank“ jis jautėsi šiek tiek nedrąsiai. Vis dėlto, tai labai natūralu. Kiekvienas imdamasis naujo iššūkio svarsto, ar susidoros su nauja pozicija ir naujomis atsakomybėmis. Visgi bandyti motyvavo kolegų, vadovo palaikymas ir šansas leistis į naują, įdomią bei iššūkių kupiną kelionę.

„Kiekvienas darbas yra savaip reikšmingas ir prasmingas. Mano darbas, manau, įdomiausias tuo, kad turiu galimybę padėti kiekvienam atėjusiam klientui, išklausyti jo nuogąstavimus ar bėdas ir jas išspręsti. Kartais reikia tiesiog mokėti išklausyti, paguosti ir palaikyti“, – dėsto Alminas.

Anot jo, padėti kitam – neapsakomas ir sunkiai aprėpiamas jausmas, didžiulė privilegija. Kaip keistai tai beskambėtų, visų pirma reikia išmokti nebijoti. Juk tam, kad galėtum padėti, iš pradžių reikia kalbėtis. Pašnekovui labai patinka senas priežodis: „Gerai darai – sau; blogai darai – sau“. Kitaip tariant, kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį.

„Man darbas patinka, nes kiekviena diena būna skirtinga ir įvairi. Darbe jaučiuosi vertinamas ir kasdien atrandu kažką naujo, kas gyvenime praverčia ir priverčia dar kartą susimąstyti, kad mes esame labai skirtingi ir savaip įdomūs“, – teigia pašnekovas.

Ketvirtus metus „Swedbank“ dirbantis Alminas sako, kad jį labai motyvuoja ir jausmas, kad esi vertinamas. Trejus metus klientų konsultantu dirbęs specialistas nuo šių metų priėmė naują iššūkį ir tapo finansų valdymo konsultantu. O patikėta nauja atsakomybė – pats geriausias įvertinimas.

„Tai labai motyvuoja. Kad jaustis vertinamam darbe yra svarbu, pastebi ir knygos „7 efektyviai veikiančių žmonių įpročiai“ autorius S. Covey. Anot jo, po fizinio išlikimo svarbiausias žmogaus poreikis darbe yra psichologinis išlikimas, t. y. poreikis būti suprastam, įvertintam, pripažintam. Tai aš ir gaunu“, – sako Alminas.

Jaučiate, kad ir jums atėjo laikas išbandyti save kitoje pozicijoje? Susipažinkite su augimo galimybėmis: swedbank.lt/karjera

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.