Gabrielė: darbe išmokau labiau pasitikėti savimi

2022-02-15

Gabrielės karjeros istorija

Paskolų sprendimų priėmėja Gabrielė savo kelią „Swedbank“ pradėjo dar studijuodama. Čia atliko profesinę praktiką ir gana greitai sulaukė pasiūlymo grįžti tęsti savo karjeros kelio. Anot jos, sprendimas visai nebuvo sudėtingas. Nuo pat pirmųjų dienų ji pasijuto esanti tinkamoje vietoje. Šiandien pašnekovė įsitikinusi, kad „Swedbank“ kiekvienas gali atrasti save, nesvarbu, kokią specialybę yra baigęs ar kokioje srityje dirbo prieš tai.

Gabrielė pasakoja, kad darbas Paskolų sprendimų grupėje jai visų pirma suteikia galimybę padėti žmonėms įgyvendinti norus, galbūt net svajones, taip pat įveikti iškilusius sunkumus. Tuo pačiu darbas yra nelengvas. Ne tik todėl, kad būtina vadovautis nustatytais reikalavimais bei įstatymais, bet ir dėl to, kad klientui kartais reikia patarti susilaikyti nuo finansinių įsipareigojimų.

„Kiekviena diena, kiekviena pateikta paraiška yra kitokia, kiekvienas klientas – individualus. Dirbu su įvairiais produktais: nuo kreditinių kortelių iki paskolų namams įsigyti. Per beveik ketverius metus detaliai susipažinau su paskolų suteikimo procesu, o dabar galiu prisidėti ir prie jo tobulinimo atlikdama įvairius testavimus. Įvairovės kasdieniuose darbuose netrūksta, o tai padeda įgyti naujų žinių ir tobulėti ne vien finansavimo srityje“, – teigia ji.

Pašnekovė atkreipia dėmesį, kad gauta paraiška reikalauja atidumo, analizės. Tik taip įmanoma priimti klientų poreikius tenkinančius sprendimus ir pateikti tinkamus pasiūlymus. Reguliariai pasitaiko ir nestandartinių, sudėtingų projektų, reikalaujančių daugiau dėmenio, gilesnės ir platesnės analizės. Tokiais atvejais ypač gelbsti kolegos, pasidalinantys patirtimi bei patarimais. Šie žmonės – patys geriausiai mentoriai, kompetencijų auginimo šaltinis.

„Kai pagalvoji, kad jau esi viską pasiekusi, viską sužinojusi ir nebėra, kur tobulėti, tuomet jautiesi kaip ne savo vietoje ir norisi pokyčių. Džiaugiuosi, kad dar nebuvo momento, kai nesinorėtų ar nebūtų motyvacijos eiti į darbą. Žinau, kad dar turiu, kur tobulėti, dar yra, ko ir iš ko išmokti“, – sako specialistė.

Pasak Gabrielės, kasdieniame darbe nepritrūksta motyvuojančių momentų. Tarkime, teigiamas kliento atsiliepimas ar padėka gali labai paskatinti judėti pirmyn. Kaip ir santykiai su kolegomis. Tokios smulkmenos, kaip atviras, rūpestingas bendravimas ar palaikymas iš tikrųjų nėra smulkmenos.

„Su kolegomis bendraujame ir už darbo ribų. Dalinamės asmeniniais pasiekimais, smagiomis akimirkomis, ankstesnių gyvų susitikimų momentais ir prisimename bendrose kelionėse patirtus nuotykius. Nors šiuo sunkiu metu bendraujame tik per nuotolį, atrodo, kad dabar esame dar stipresni“, – įsitikinusi ji.

Galų gale, pašnekovė jaučiasi per ketverius metus paaugusi ne tik kaip specialistė, bet ir kaip asmenybė.

„Pradėjau labiau pasitikėti savimi, užstoti save. Iš pradžių abejodavau savimi, klausdavau kolegų, ar viską padariau gerai. Man juk tenka informuoti ir apie neigiamus sprendimus. Negalėjau atsiriboti nuo darbe patirtų neigiamų emocijų. Viską priimdavau asmeniškai. Tačiau, laikui bėgant, išmokau atsiriboti. Daug labiau pasitikiu savimi ir tuo, ką darau“, – teigia ji.

Nenuostabu, kad Gabrielei visai nekyla abejonių dėl to, kad „Swedbank“ kiekvienas gali atrasti save.

„Nuo pat pirmų dienų jaučiausi atsidūrusi tinkamoje vietoje, lyg seniai čia būčiau dirbusi. Buvau šiltai priimta. Labai padėjo nuoširdus bei rūpestingas bendravimas. Labai rekomenduočiau prie mūsų prisijungti visiems norintiems pažinti finansavimo sritį, įgyti patirties ir nebijantiems priimti iššūkių. Šis darbas nėra nuobodus, kiekviena diena vis kitokia, nuolat bendraujame su vis kitais klientais, su kitų skyrių darbuotojais, mokomės iš jų“, – dėsto pašnekovė.

Jaučiate, kad ir jums atėjo laikas išbandyti save kitoje pozicijoje? Susipažinkite su augimo galimybėmis: swedbank.lt/karjera

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.