Slidinėjimo traumos lietuviams vidutiniškai kainuoja apie 500 eurų

Neprognozuojamos oro išdaigos ir nelauktos traumos užsienyje atostogaujantiems lietuviams gali sutrikdyti kelionės planus ir padaryti nemažų nuostolių. „Swedbank“ duomenys rodo, kad slidinėjimo sezono metu kelionėse patiriamų žalų skaičius išauga apie 20 procentų. Gamta irgi taria savo žodį – pavyzdžiui, vienam šią žiemą į Austrijos Alpes slidinėti išvykusiam tautiečiui atostogos dėl sniego lavinos pavojaus baigėsi anksčiau laiko ir papildomai kainavo daugiau nei 1 tūkst. eurų.

„Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato sako, kad aktyvaus žiemos poilsio sezono metu, kaip taisyklė, išauga dėl įvairių žalų atlyginimo besikreipiančių gyventojų skaičius.

„Kredito korteles naudojantys ar papildomą kelionių draudimo apsaugą įsigiję klientai kreipiasi ir dėl sutrikdytų kelionių, ir prašo atlyginti medicinines išlaidas patyrus traumą. Klientams primename, kad jei užsiimant žiemos sportu dėl patirtos traumos gydytojai nustato lūžius ar išnirimus, atlyginamos ir patirtos medicininės išlaidos, ir gali būti išmokama kompensacija už nelaimingą atsitikimą“, – sako P. Ladziato.

„Swedbank“ skaičiuoja, kad vidutinė išmoka, patyrus traumą slidinėjimo metu, siekia apie 500 eurų. Į šią išmoką įskaičiuojamos išlaidos gydytojo konsultacijai, instrumentiniams tyrimams, įtvarui bei vaistams. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai traumą patyrusį asmenį tenka transportuoti iš itin sunkiai pasiekiamos vietovės, tam pasitelkiamos specialios priemonės. Tad visų išlaidų suma gali sudaryti ir kelis tūkstančius eurų.

Tiesa, kartais kelionę apkartinti gali iš pirmo žvilgsnio nesunkūs sveikatos sutrikimai, pavyzdžiui, apsinuodijimas maistu. Prireikus medikų pagalbos, net ir tokiu atveju išlaidos gali išaugti iki kelių šimtų eurų. „Swedbank“ duomenimis, vidutinė medicininių išlaidų suma apsinuodijus maistu siekia 300–400 eurų. 

Be to, nuo šių metų pradžios sumažinti kelionėse pasitaikančias rizikas tapo kur kas paprasčiau. „Swedbank“ klasikinių ir auksinių kredito kortelių turėtojams nuo š.m. vasario 1 d. kelionės draudimas galioja be išankstinio apmokėjimo už kelionės išlaidas kortele ar iš kortelės sąskaitos − kelionėje pakanka turėti kredito kortelę.

Pasak P. Ladziato, augant gyventojų pajamoms, pastebima tendencija, kad gyventojai daugiau lėšų skiria kelionėms − keliaujama ir ilgiau, ir tolimesniais atstumais. Auganti turizmo industrija susiduria su naujais iššūkiais, nes dėl pasaulinės klimato kaitos ir sunkiai prognozuojamų oro sąlygų keliautojai gali vis dažniau susidurti su įvairiais kelionių sutrikimais ar netikėtomis sveikatos problemomis.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.