1 iš 4 lietuvių keliauti paskatintų gauta vakcina

2021-05-06

Su ribotomis galimybėmis keliauti gyvename daugiau nei metus. Nekeliaujame ir dėl įvairių karantino suvaržymų, ir todėl, kad patys stengiamės išvengti galimybių užsikrėsti. Pagrindiniai veiksniai, kurie paskatintų ryžtis mus kelionei – pagerėjusi epidemiologinė situacija šalyje, į kurią vykstama, gautas skiepas nuo COVID-19 ir atšauktas reikalavimas po kelionės privalomai izoliuotis, rodo „Swedbank“ užsakymu atlikta apklausa.

  • Kas trečias Lietuvos gyventojas (33 proc.) ryžtųsi keliauti, jei grįžus iš kelionės nereikėtų būti privalomoje izoliacijoje. 27 proc. mūsų keliauti paskatintų gauta vakcina, o 23 proc. – atšaukti vyriausybių ribojimai kelionėms. 
  • Vakcinaciją, kaip kelionėms svarbų veiksnį, išskiria tik po 18 proc. latvių ir estų. 
  • Poilsinio tipo keliones, kaip pagrindinę priežastį keliauti, įvardijo 3 iš 4 lietuvių. Poreikį aplankyti užsienio šalyje gyvenančius giminaičius ar draugus išskyrė 28 proc., o darbinį kelionės tikslą nurodo maždaug kas dešimtas.
  • Kelionės draudimu, kaip viena iš riziką mažinančių ir keliauti skatinančių priemonių, pageidautų naudotis apie 22 proc. mūsų. Atsižvelgdamas į gyventojų poreikius dėl kelionių saugumo, „Swedbank“ papildė savo kelionių draudimą apsauga nuo COVID-19.
  • Draudimas draudžiamojo įvykio atveju padengs medicininės pagalbos išlaidas, jei apdraustasis susirgs COVID-19 ir užsienyje jam reikės medicininės pagalbos. Draudimas taip pat galios, jei apdraustasis turės atšaukti kelionę, prieš kelionę susirgs COVID-19 arba turės kontaktą su asmeniu, sergančiu COVID-19, ir dėl to turės izoliuotis (karantinuotis).
  • „Swedbank“ kelionių draudimo apsauga nuo COVID-19 bus automatiškai pridėta prie jau dabar galiojančių Auksinės/Platininės/Auksinės verslo kredito kortelių kelionių draudimo apsaugų, taip pat galios pasirašiusiems kelionių draudimo sutartį, jei klientas turės neigiamą COVID-19 testą, atliktą ne anksčiau nei 72 val. iki kelionės pradžios, arba patvirtinimą apie persirgimą virusu per pastaruosius 6 mėn. ar pilno vakcinacijos kurso pažymėjimą.
Kelionės

 

Parengta remiantis reprezentatyviu „Swedbank“ užsakymu atliktu gyventojų nuomonės tyrimu, kurio metu apklausta po 1000 respondentų nuo 18 iki 75 metų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bei „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovo Pavel Ladziato įžvalgomis.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.