Gražiausi Lietuvos ežerai, kuriuose galėsite atsigaivinti nuo karščio

Vasaros atostogoms ar savaitgaliams dažnas mūsų nori pabėgti nuo miesto šurmulio ir nuvykti į gamtos apsuptą kampelį, kuriame būtų galima pailsėti bei išvalyti mintis. Tačiau įspūdingų kraštovaizdžių nereikia ieškoti toli – patyrinėkime Lietuvą ir atraskime vietas, kuriose galima džiaugtis visais vasaros malonumais: iškylauti, įbristi į ežerą, žvejoti bei stabtelti pasigrožėti nuostabia gamta. 

Utenos turizmo informacijos centro archyvo nuotr.
Utenos turizmo informacijos centro archyvo nuotr.

Alaušo ežeras

Šį ežerą galima rasti Utenos rajone. Turistus Alaušo ežeras traukia dėl savo švaraus vandens, gražaus kraštovaizdžio bei sutvarkytomis maudynių vietomis. Platus ir smėlingas paplūdimys džiugina kiekvieną apsilankiusį šioje vietoje. Įbridus į ežerą jis lėtai ir tolygiai gilėja, tad ši vieta tinka ramiam bei saugiam poilsiui su vaikais. 

Plateliai

Platelių ežeras

Platelių ežeras yra didžiausias ir giliausias Žemaitijoje, pasižymintis įdomiais ir vingiuotais krantais, ypač pietiniame ežero gale. Dėl nelygaus dugno jame galima atrasti vertingos žuvies, tad veiklos ras ir žvejybos entuziastai, turėsiantys progą išbandyti savo sėkmę. 

Zarasaitis
Roberto Kiburto nuotr.

Zarasaičio ežero paplūdimys

Išskirtinis paplūdimys, esantis Zarasų rajone, kiekvienais metais pritraukia aukščio nebijančius drąsuolius, kurie šokinėja į vandens telkinį net nuo dešimties metrų aukščio. Toks tramplinas yra vienintelis Lietuvoje. Šio ežero paplūdimyje taip pat yra atviro plaukimo baseinas, turintis išskirtinę formą ir jau tapęs turistų traukos objektu. 

Lusiai

Lūšiai

Lūšių ežerą galima rasti rytų Lietuvoje, Ignalinos rajone. Tai yra svarbus Palūšės kaimo objektas, kadangi ežero pakrantėje įrengta stovyklavietė, valtinė, galima pasivaikščioti botanikos taku. Šioje vietoje atrasite daug kaimo turizmo sodybų, jei norite komfortiškai ir patogiai praleisti laiką.

Sartai

Sartų ežeras

Sartų ežeras užima garbingą ketvirtą vietą pagal savo plotą. Jis yra Aukštaitijoje, Rokiškio ir Zarasų rajone. Šis ežeras žinomas dėl žiemą vykstančių žirgų lenktynių. Vasarą čia skamba poilsiautojų balsai, kadangi paplūdimyje įrengtos persirengimo kabinos, treniruokliai, supynės. Beje, šį ežerą ir regioninio parko kraštovaizdį galima apžiūrėti nuo apžvalgos bokšto, kurio aukštis – net 36 metrai. 

Žalieji

Žalieji ežerai

Jeigu gyvenate sostinėje arba atvykote čia praleisti šiek tiek laiko, karštą vasaros dieną galima nuvykti prie Žaliųjų ežerų, Verkių regioniniame parke. Žaliųjų ežerų grupę sudaro 3 didesni (Balsys, Gulbinas, Mažasis Gulbinas) ir 3 mažesni (Raistelis, Akis, Baraukos akis) ežerai. Šių ežerų vanduo yra išskirtinis – jis pasižymi ryškia žalia spalva dėl didelio ištirpusių karbonatų kiekio požeminiame vandenyje. Paplūdimiai smėlėti, yra įrengtos persirengimo kabinos. Rekomenduojama išsinuomoti valtelę, su kuria galėsite pažvelgti į stulbinantį kraštovaizdį iš ežero vidurio. 

Gela

Gėlos ežeras

Gėla – ežeras Vilniaus rajone, Nemenčinės miške. Ežero krantai apaugę pušynu, čia įrengti du paplūdimiai, rekreacinis takas. Šis ežeras – vienas iš švariausių Vilniaus apylinkėse. Šiaurės rytų pakrantėje, greta II paplūdimio, yra įrengta molio vonia, visas krantas padengtas baltu moliu. Tiesa, džiaugtis moliu reikėtų atsargiai: lankytojai yra užfiksavę jame esant stiklo šukių.

Ilgis

Ilgio ežeras

Ilgio ežero paplūdimį galima rasti piligrimų pamėgtame miestelyje Pivaišiūnuose. Jame neseniai vyko atnaujinimo darbai – įrengtos ir sutvarkytos poilsio vietos. Mėgstantys aktyvų laisvalaikį gali išbandyti sporto aikštelę, kurioje – reguliuojamos krepšinio lentos. Prie ežero taip pat pastatytos persirengimo kabinos ir pavėsines. Automobilio stovėjimo aikštelė pritaikyta ir autobusams bei neįgaliųjų transporto priemonėms. Apsilankius miestelyje, Ilgio ežero panorama galima pasigrožėti nuo Skrynios kalvos apžvalgos aikštelės. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.