Idėjos, kur keliauti per mokinių rudens atostogas

Nors mokslo metai prasidėjo dar visai neseniai, vaikai jau svajoja apie pirmąsias atostogas.

Įprastai moksleiviai atostogauja visą paskutinę spalio savaitę. Kartu su savaitgaliais susidaro pakankamai laiko, per kurį galima leistis į saulėtas keliones ar ieškoti kitų nuotykių.

Galite rinktis užsakomąją kelionę ten, kur ir vėlyvą rudenį mėgausitės šiluma: puikūs pasirinkimo variantai – Kipras, Turkija, Portugalija, Madeiros sala (Portugalija), Malagą (Ispanija), Egipto kurortai. O galbūt labiau traukia nuotykiai? Tuomet keliaukite į kurį nors Europos pramogų parką. Pasirinkimo galimybių tiek daug!

Europos parkas, Vokietija

Vokietijos pietvakariuose, Ruste, esantis pramogų parkas užima 950 000 kv. m plotą, kuriame telpa 100 atrakcionų ir 13 karuselių. Europos parkas yra didžiausias Vokietijoje ir antrasis lankomiausias pramogų parkas Europoje. Parkas suskirstytas į 15 teminių zonų, kurios atitinka įvairias Europos valstybes (Austrija, Graikija, Ispanija, Italija, Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Portugalija, Prancūzija, Rusija, Skandinavijos šalys, Šveicarija, Vokietija ir kt.). Lankytojai gali apkeliauti įvairias Europos šalis ir pažinti jų istoriją, kultūrą, architektūrą bei virtuvę. Pramogų parkas – tarsi mažytis žemynas, kuriame per kelias valandas galima apkeliauti 15 valstybių.

Kiekvienas parke galės rasti ką nors įdomaus. Adrenalino mėgėjams tikrai patiks atrakcionas „Blue Fire Megacoaster“, kuriame 100 km/h greitis išvystomas vos per 2,5 sekundės, arba „Alpenexpress Coastiality“ – karuselė, kuria važiuojant reikia užsidėti virtualiosios realybės akinius. Patirkite virtualiosios realybės pasaulį, tiksliai atkartojantį atrakciono judėjimą!

Parko tematika susijusi ne tik su Europos valstybėmis: čia yra Nuotykių žemė, kur galima leistis į ežero nuotykius ar tiesiog grožėtis įspūdinga gamta; užburtasis Grimų miškas, kur pasijunti it atsidūręs mėgstamiausiose brolių Grimų pasakose, kaip „Joniukas ir Grytutė“.

Europos parkas itin tinka šeimų poilsiui, nes nė vienam atrakcionui netaikomi ūgio apribojimai. Kasdien čia galima stebėti įvairius reginius, tarp kurių – įspūdingi gladiatorių šou ir akrobatų pasirodymai.

Gardalendas, Italija

Italijos šiaurės rytuose esantis Gardalendas – ne tik teminis pramogų parkas, čia yra ir milžiniškas akvariumas! „Gardaland Sea Life“ permatomame vandenyno tunelyje leidžia pamatyti tamsiai melsvų vandenų gelmes. Dairykitės aplinkui ir nepamirškite pakelti galvos į viršų bei iš arti stebėti plaukiojančius ryklius, rajas ir kitus atogrąžų gyvius. „Gardaland Sea Life“ erdvėje yra ir interaktyvių natūralių baseinų, 40 teminių akvariumų bei kitų įspūdingų objektų.

Parke siūloma daugybė pramogų įvairaus amžiaus lankytojams, todėl kiekvienas šeimos narys atras labiausiai patinkančių pramogų. Adrenalino fanatikai neturėtų praleisti atrakciono „Blue Tornado“, kuriame galima pasijusti lyg viršgarsiniame reaktyviniame lėktuve. Ne mažiau kvapą gniaužia dvigubų mirties kilpų karuselė „Shaman“ –ibei nuo besivejančio mamuto bėgiais lekianti „Mammut“.

Disneilendas, Prancūzija

Disneilendas – populiariausias ir brangiausias Europos teminis pramogų parkas. Paryžiaus Disneilende įsikūrę du teminiai atrakcionų parkai: Disneilendo parkas ir Volto Disnėjaus studija.

Parkas įsikūręs 32 km atstumu nuo Paryžiaus sostinės, į jį patogu nuvažiuoti viešuoju transportu. Disneilende vaikai susitiks su visais savo pamėgtais animacinių filmų herojais, čia galima rasti pramogų ir mažiesiems, ir paaugliams. Ne mažiau dėmesio verti ir kasdien vykstantys personažų paradai bei pasirodymai.

Siamo parkas, Tenerifė

Tenerifėje esantis Siamo parkas primena kelionę į Tailandą – čia yra ir šventyklų, ir plaukiojančių turgų. Įsimintiniausias akimirkas  patirsite atrakcione „Tower of Power“, kuriame iš 28 m aukščio nusileisite į baseiną 80 km/h greičiu.

Siamo parkas – pirmasis pasaulyje aplinkai nekenkiantis vandens pramogų parkas. Vanduo čia sušildomas iki 25 °C. Kad taupytų salos vandenį, Siamo parkas turi savo vandens gėlinimo įrangą, kuri išgėlina 700 kub. m jūros vandens per dieną. Kai vanduo atrakcionuose nebenaudojamas, juo laistomi parke augantys augalai. Be to, Siamo parke stovi pirmoji gamtinių dujų jėgainė Kanarų salose.

Ėrdingo terminių vandenų parkas, Vokietija

Vokietijos Ėrdingo terminiai baseinai yra vienas didžiausių vandens pramogų parkų ir terminių vandenų SPA Europoje. Jame neseniai įgyvendintas gana beprotiškas pažangių technologijų panaudojimo būdas – vandens nusileidimo kalnelio lankytojams duodami virtualiosios realybės akiniai. Kaip jie veikia? Vaikai mato siurrealistinius, kiekvieną sezoną keičiamus virtualiosios realybės vaizdus, atitinkančius nusileidimo kalnelio vingius.

Jei virtualioji realybė nedomina, tuomet galima pasimėgauti daugybe terminiame SPA komplekse esančių tradicinių atrakcionų, tarp kurių – 26 nusileidimo kalneliai, keletas ypač aukštų kalnelių ir aštuoni nauji vasariniai nusileidimo kalneliai, naujai įrengti lauko erdvėje. Taip pat galima išbandyti bangų baseiną, didžiulį vidinį baseiną su salomis ir palmėmis, terminius SPA.

Atogrąžų salų pramogų parkas Berlyne, Vokietija

Atogrąžų salų pramogų parkas „Aerium“ įrengtas prie Berlyno miesto vartų, prie nedidelio Brando kaimo. Nuo Šėnefeldo oro uosto iki jo – apie 35 minutės kelio.

Atogrąžų oazė atvira 24 valandas per parą visus metus ir siūlo pačių įvairiausių pramogų – smėlėtus paplūdimius, krioklius, poilsį palmių pavėsyje, įvairias pirtis, nakvynę palapinėse, salsos šokių pamokas, akrobatų pasirodymus, net parduotuvių alėją, restoranus ir prašmatnius šou.

Prieš kelionę pasirūpinkite ir savo finansiniu saugumu

Jei įmanoma, į kelionę pasiimkite dvi korteles (geriausia, kad viena kortelė būtų kreditinė). Pirmiausia tai reikalinga tam, kad, praradę kortelę ar susidūrę su kitais nesklandumais, neliktumėte be mokėjimo priemonės. Antra, yra tokių paslaugų, kurias daug kur pasaulyje gali gauti tik kredito kortelių turėtojai – pavyzdžiui, viešbučių rezervacija ar automobilio nuoma. Kredito kortelė gali suteikti ir papildomo saugumo, nes dėl neplanuotų išlaidų galima pasinaudoti kredito limitu. Be to, daugelis kortele įsigytų pirkinių, įskaitant tuos, už kuriuos atsiskaitoma užsienyje, yra apdrausti. Jei dėl kortelės kiltų kokių nors problemų, tokioje situacijoje labai pravers „Swedbank“ išmanioji programėlė – su ja galėsite greičiausiai ir patogiausiai užblokuoti kortelę. Daugiau sužinosite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.