Įspūdingos vasaros kelionių kryptys šeimos atostogoms Baltijos šalyse

2023-05-26

Jei manote, kad kaimyninėse šalyse jau viską matėte, sužinokite apie negirdėtas šeimos atostogų kryptis Baltijos šalyse. 

Kiekvienoje šeimoje vasara yra laikas, kai galima leistis į nuotykius, aplankyti dar nematytas vietas ir mėgautis akimirkomis kartu. Baltijos šalių vasaros vis dažniau mus lepina šiltais ir saulėtais orais, tad rekomenduojame pasidžiaugti nuostabiu metų laiku čia, netoliese. Atrinkome mažiau girdėtas vietas turiningoms šeimos atostogoms Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

LATVIJA – aktyvus poilsis ir nuotykiai gamtoje

Miško labirintas

Jei norite spręsti galvosūkius, sekti koordinates ir padėti riteriui surasti lobius, keliaukite į Alsungos parapiją Kuldygos apskrityje, kur Mežvidų labirinte kiekvienas galės atrasti savo pomėgius ir amžių atitinkantį nuotykį iš 10 skirtingų temų užduočių.

Stručių ūkis „Mazzariņi“

Susipažinkite ir paglostykite didžiausius pasaulyje naminius paukščius, atkeliavusius į Latviją iš Afrikos, Australijos ir Pietų Amerikos. Kiekvienas lankytojas laukiamas stručių ūkyje "Mazzariņi", Jelgavos rajone. Čia galima susipažinti su stručių auginimu, jų elgsena ir gyvenimo būdu.

Šaudymo iš lanko kursai „Gamta yra gera“

Nuotykių ieškotojai gali vykti į šaudymo iš lanko kursus „Daba laba“ Ventspilio rajone, Anceso seniūnijoje. Prieš išsiruošdami į 1 arba 3,5 km trasas, kurios veda palei tvenkinį, per mišką ir pievas, visi dalyviai yra apmokomi šaudymo iš lanko technikos pagrindų, jiems suteikiama galimybė pasipraktikuoti šaudykloje. Trasoje galima susipažinti su Latvijos miško gyvūnais 3D formatu, o po 1,5–3 valandų pasivaikščiojimo su 10–20 taikinių, visi šauliai vaišinami lankininkų sriuba.

Aktyvus poilsis prie Niedrajos ežero

Ramybės, neskubių pasivaikščiojimų ar plaukimo baidarėmis ir pasivažinėjimų dviračiais mėgėjams rekomenduojame vykti į Smiltenės pusę, kur skaidrus Niedrajos ežeras jungiasi su dar šešiais miško ežerais, apsuptais pušynų. Šioje vietovėje yra puikiai įrengtų poilsio ir maudymosi vietų, taip pat 3 įvairaus ilgio dviračių takai ir vaikų žaidimų aikštelė.

ESTIJA – nuo istorijos iki vandens malonumų

Tartu observatorija

Istorijos ir kosmoso tyrinėtojai gali nuvykti į Estijos mokslo istorijos perlą Tartu observatoriją ir išsamiai susipažinti su astronomija, pamatyti geriausią pasaulyje teleskopą, arabišką dangaus gaublį, krintančius meteorus ir pažinti žvaigždynus. Rekomenduojame sekti renginių kalendorius ir derinti apsilankymą su planetariumo pasirodymu, paskaitomis, dangaus stebėjimu ir kitais renginiais.

Motorizuotų riedlenčių safaris

Motorizuotų riedlenčių safaris kviečia patirti nuotykius Pärnu gatvėse, paplūdimyje, parke ir riedlenčių aikštelėse. Tai smagus užsiėmimas, nereikalaujantis jokių ypatingų įgūdžių, jei tik norite išmokti važinėtis elektrinėmis riedlentėmis, valdomomis rankiniu pulteliu. Užsisakydami kelionę su kompanija, galite rinktis adrenalino kupiną nuotykį arba ramesnį maršrutą gražiausiais Estijos kraštovaizdžiais.

Estijos nacionalinis muziejus

Norėdamas sugriauti stereotipą, kad muziejai yra nuobodūs, kiekvienas turėtų apsilankyti Estijos nacionaliniame muziejuje, kurio įspūdingas pastatas iškilęs ant buvusio aerodromo pakilimo tako Tartu mieste.

Estijos kultūra ir istorija nuo seniausių laikų iki šių dienų suaugusiesiems ir vaikams čia atskleidžiama šiuolaikiškai, kūrybiškai ir interaktyviai – pasitelkiant garsus, šviesas ir audiogidus. Muziejaus teritorijoje lankytojams taip pat įrengtas restoranas, romantiška pavėsinė ir iškylų vieta ant ežero kranto.

Vandens parkas „Suncity“

Jei norite atsigaivinti karščiausiomis vasaros dienomis, ant Pärnu upės promenados kranto įkurtas vandens parkas „Suncity“. Vandens malonumais gali mėgautis ne tik vandenlentininkai ir pradedantieji, bet ir ekstremalesnių pojūčių mėgėjai, norintys pašokinėti ant didelio vandens batuto ar pasivažinėti su vandens pūsle. Vakare ramius saulėlydžius upėje galima stebėti plaukiojant su irklentėmis.

LIETUVA – edukacija ir poilsis gamtos ir saldumynų mėgėjams

Kirkilų miškas gamtos mylėtojams

Greta Latvijos, netoli Biržų miesto, žaliuoja Kirkilų miškas – unikali kelionės kryptis, tinkanti aktyviam laisvalaikiui gamtoje, pavyzdžiui, žygiams pėsčiomis, stovyklavimui, gyvūnų stebėjimui. Keliaujant įvairiais pėsčiųjų takais galima stebėti biologinę įvairovę, paukščius ir miško gyvūnus. Miško teritorijoje susijungia daugiau kaip 30 nedidelių ežerėlių, kurių besikeičiančių spalvų panoramą galima stebėti iš 32 m aukščio pusmėnulio formos apžvalgos bokšto.

Pramogų centras „Curiocity“

Curiocity“ centre Kaune su šeima galite patirti nuotykių ir žinių kupiną dieną. Įsijauskite į piloto vaidmenį kosminio laivo skrydžio metu, tapkite greitosios pagalbos ekipažo nariu, pereikite juostą virš degančios ugnikalnio lavos, nusileiskite vaivorykšte, gelbėkite pastatą nuo gaisro ir spręskite detektyvines paslaptis. Tai naujos kartos edukacinis pramogų centras, sukurtas pagal koncepciją „Žaidžiu – mokausi!“, kuriame naudojamos įvairios priemonės, įranga ir žaislai vaikams, lavinantys emocinius, intelektinius, socialinius ir fizinius įgūdžius.

Šokolado fabrikas ir muziejus „Rūta“

Šokolado fabrikas ir muziejus „Rūta“, esantis Šiauliuose, saldumynų mėgėjus kviečia į pažintinį susitikimą ir užsiėmimus. Muziejuje galima sužinoti, kur auga „šokolado medžiai“, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip laikui bėgant keitėsi jo vartojimo tradicijos. Muziejus siūlo interaktyvius saldainių ir pakuočių užsiėmimus, taip pat įvairius žaidimus, degustacijas.

Kelionė elektriniu katamaranu „Popaboat“

Klaipėdoje siūlome išbandyti kelionę Danės upe, elektriniu katamaranu „Popaboat“, kurį galima valdyti vairalazde be jokių specialių žinių. Tvarūs katamaranai savo veikimui naudoja tik švarią energiją, taip tausodami upės vandenį ir gamtą. Katamarane įmontuotos LED lemputės leis grožėtis Klaipėdos senamiesčiu ir apšviestomis prieplaukomis net tamsiuoju paros metu.

Pasirūpinkite ramia kelione iš anksto

Keliaudami pasirūpinkite savo saugumu – pasiimkite su savimi auksinę kredito kortelę. Į ją įtrauktas kelionės draudimas, kuris pasirūpins visa šeima.

Turint kredito kortelę, dauguma jūsų pirkinių bus apdrausti ir Lietuvoje, ir užsienyje, ir internetinėse parduotuvėse. Be to, neplanuotų išlaidų atveju galėsite pasinaudoti kredito limitu, kurio laikotarpis be palūkanų gali trukti iki 40 dienų. Jei norėsite apsipirkti vietos turgavietėse, visame pasaulyje galite išsigryninti iki 500 eurų grynųjų be komisinio mokesčio.

Pasinaudokite specialiu pasiūlymu ir keliaukite saugiai. Iki birželio 30 d. pateikite paraišką auksinei kredito kortelei gauti ir iki rugsėjo pabaigos nemokėkite išdavimo ir mėnesinių mokesčių.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.