Kelionės lėktuvu: skriskite pigiau nei kainuos sumuštinis oro uoste

2022-05-24

Kelionė lėktuvu – greičiausias būdas patekti ten, kur jūsų laukia atostogos, poilsis, koncertai ar kitos pramogos, dėl kurių kartais verta nukeliauti ir į kitą pasaulio kraštą. Skubotai suplanuotas skrydis gali kainuoti pusę atostogų biudžeto, o geras pasiūlymas – mažiau nei kelionė į Palangą.

Kviečiame susipažinti su keletu patarimų, kurie gali padėti surasti pigiausius skrydžius. Tiesa, keliaudami lėktuvu nepamirškite, kad tai gana taršus būdas pasiekti norimą kelionės tašką, todėl pirkdami bilietus skirkite pinigų ir įvairioms CO2 išmetimą mažinančioms iniciatyvoms.

Skriskite nepopuliariu laiku

Skrydžio kaina tą pačią dieną, bet skirtingu laiku, gali skirtis drastiškai. Dažniausiai skrydžiai vakarais ir savaitės viduryje patys pigiausi, nes yra nepatogūs turistams ar verslininkams. Sunku patikėti, bet kartais skrydžio kaina taip skiriasi, jog pigiau kelias savaitės dienas pagyventi viešbutyje, negu laukti savaitgalio. Antradienis, trečiadienis ir šeštadienis dažniausiai būna geriausios ir pigiausios dienos skrydžiams.

Naudokite „Incognito“ režimą

Sunku patikėti, kokius metodus oro linijos naudoja, siekdamos uždirbti daugiau pinigų. Vienas iš jų – tinklalapio lankytojų skaičiaus sekimas. Naudodamos slapukus, jos gali stebėti skrydžius, kuriais domisi daugiausiai lankytojų. Ir pakelti jų kainas!

Ieškodami skrydžių internete, naudokite naršyklėje esantį privataus naršymo „Incognito“ režimą. Su juo oro linijos negalės jūsų atpažinti ir nuolat kelti to paties skrydžio kainas.

Galite pasinaudoti ir VPN paslaugomis. Pamėginkite tą pačią skrydžio paiešką atlikti „keliose šalyse“ – gali būti, jog aptiksite gerokai mažesnes kainas. Interneto vartotojai sako, kad tai itin aktualu ieškant pigesnių skrydžių į JAV.

Skriskite skirtingomis oro linijomis

Oro linijos bandys parduoti tik savo pačių skrydžius, tačiau dažnai tai nebūna pats optimaliausias variantas. Visada lyginkite skrydžius ir kartais nepatingėkite nusipirkti kelių bilietų iš skirtingų oro bendrovių skirtingiems kelionės etapams. Norėdami tai padaryti lengviau, pasinaudokite mūsų rekomenduojamais paieškos tinklalapiais.

Ieškokite skrydžių patogiuose tinklalapiuose

Lyginti oro linijas, tikrinti, koks laikas pigiausias ir užsisakyti viską vienu metu gali pasirodyti sudėtinga, tačiau yra platformų, kuriuos viską padarys už jus. Štai keletas, dažniausiai rekomenduojamų:

www.skyscanner.net – geriausi pasiūlymai skrydžiams Europoje
www.momondo.com – geriausi pasiūlymai pasauliniams skrydžiams
www.google.com/travel/flights – geriausi pasiūlymai ir įvairūs patarimai remiantis „Google“ duomenims

Skriskite į kitą oro uostą

Kartais skristi į tolimesnį oro uostą gali būti daug pigiau, negu į tą, kuris arčiausiai kelionės tikslo. Tokiu atveju iš anksto patikrinkite, kiek kainuoja transportas nuo tolimesnio oro uosto iki jūsų viešbučio. Ši taktika veikia ne tik miestuose, kur yra daug oro uostų, bet ir skrendant į mažesnius miestelius, šalia kurių yra ir kitų miestų oro uostai.

Pergudraukite oro linijas

Išeikite iš oro uosto mieste, kuriame turėjote persėsti į kitą lėktuvą. Oro linijos siūlo ženkliai geresnes kainas skrydžiams su persėdimu. Jos būna tokios geros, kad kartais taip yra pigiau skristi į tą miestą, kuriame turėtum vėliau persėsti į kitą lėktuvą.

Nors ši praktika siutina oro linijas, ji nėra nelegali. Pvz., norite skristi į Frankfurtą. Paprastas skrydis ten – 200 EUR. Skrydis per Frankfurtą į Londoną – 150 EUR. Perkate bilietą į Londoną, o išlipate Frankfurte.

Norėdami rasti būtent tokias kombinacijas, ieškokite jų čia: www.skiplagged.com

Tiesa, pačios oro linijos nerekomenduoja taip elgtis, nes tai gali joms sukelti papildomų sunkumų. Žinoma, tokia praktika netiks ir tuo atveju, jei turite registruotą bagažą. Jei jį paliksite lėktuve – tai sukels dar daugiau problemų ne tik oro linijoms, bet ir jums.

Norite skristi privačiu lėktuvu? Išbandykite „Empty leg“ skrydžius!

Privatus lėktuvas – daugeliui tik tolima svajonė. Tačiau kartais aplinkybės taip susiklosto, jog toks skrydis gali tapti prieinamas. Įmonėms dažnai tenka gabenti privačius lėktuvus iš vienos šalies į kitą tuščius. Todėl norėdami bent kiek uždirbti, lėktuvų savininkai leidžia juose skirsti keleiviams. Šie skrydžiai nėra reguliarūs ir vyksta nebūtinai patogiu laiku, tačiau kartais galite sutaupyti net 90 proc. skrydžio kainos. Žinoma, kaina vis tiek išliks nemaža, bet nepamirškite, kad tokiu lėktuvu gali pasinaudoti ir draugų kompanija.

Raskite tokių pasiūlymų: www.globeair.com/empty-leg-flights

Pabaigai – patarimas. Būkite nepopuliarūs: ieškokite vietų, kur niekas kitas dar nebuvo. Ir nuskristi į jas bus pigiau, ir išlaidų kasdieninėms reikmėms turėsite mažiau, galėsite paragauti vietinės, o ne turistams pritaikytos, virtuvės šedevrų. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.