Kelionių kryptys nepamirštamoms šeimos rudens atostogoms

2024-10-11

Vaikų rudens atostogos yra puikus metas šeimos kelionėms, kurių metu galima kurti nepamirštamus įspūdžius, atsipalaiduoti bei pasisemti naujų jėgų pažindinantis su naujomis kultūromis prieš prasidedant įtemptam žiemos sezonui.

Net ir labiausiai patyrę keliautojai gali pasimesti gausioje kelionių ir išvykų pasiūloje, tad atrinkome tas kryptis, kurios labiausiai tiks įspūdžių kupinoms šeimos atostogoms. 

Roma, Italija


Nuostabių, visame pasaulyje žinomų lankytinų vietų kupina Roma yra tobula kryptis šeimos kelionei. Šis miestas idealiai tiks kiekvienai šeimai, kuri vertina meną, kultūrą, istoriją, architektūrą ir maistą.

Pats žymiausias Romos simbolis yra Koliziejus, kurio lankymas kartu su vaikais yra puikus būdas visai šeimai susipažinti su Senovės Romos istorija. Kad apsilankymas būtų dar įdomesnis, rekomenduojame į ekskursiją po Koliziejų leistis su gidu, kuris pasidalins vertingomis įžvalgomis apie neįtikėtinas čia vykusias gladiatorių kovas ir kitus įvykius, kurie padės net didžiausiam skeptikui įsimylėti istoriją. 

Prieš leisdamiesi į romantiškas „amžinuoju miestu“ pramintos Romos gatves, norėdami gyvai išvysti istorinius paminklus, pažiūrėkite trumpą filmą „Welcome to Rome!“, kuris gali suteikti vertingos informacijos, ypač vaikams, kadangi jame įtraukiu formatu pristatoma Romos istorija nuo jos ištakų iki šių dienų.

Jei mieste lankotės pirmą kartą, į lankytinų vietų sąrašą patartume įtraukti ne tik Koliziejų, bet ir Panteoną, Trevi fontaną, Šv. Klemenso bei Švč. Mergelės Marijos bazilikas, Ispanijos laiptus bei Vatikaną. O kuriam vaikui nepatiktų skanios picos, ledai ir įvairiausių rūšių makaronai, kurių Romoje gausu ir galima rasti kone kiekviename kampelyje? 

Dubrovnikas, Kroatija

Nepriklausomai nuo to, ar keliaujate su mažais vaikais ar su paaugliais, Dubrovnikas yra ideali vieta šeimos atostogoms – šis senovinis miestas turi ką pasiūlyti net išrankiausiam keliautojui. Kiekviename žingsnyje čia galima pajusti istorijos dvelksmą – miestas buvo įkurtas VII a. ir nuo to laiko jo išvaizda beveik nepasikeitė. Be to, čia vis dar galite pasimėgauti vasarišku oru – vidutinė dienos oro temperatūra spalio mėnesį siekia 22 laipsnius šilumos, o skaidrus Adrijos jūros vanduo dar nebūna atvėsęs, todėl net spalio viduryje vis dar galima vasariškai mėgautis maudynėmis.

Paaugliams ir tėvams, mėgstantiems kultinį televizijos serialą „Sostų karai“, Dubrovnikas yra puiki vieta persikelti į magišką serialo aplinką, nes dalis serialo buvo filmuojama būtent šiame senoviniame mieste. Mėgstantiems aktyvų poilsį rekomenduojame Sergijaus (Srd) kalną, kuris stūkso tiesiai virš miesto. Į Sergijaus (Srd) kalną galite pakilti keltuvu arba kalno viršūnę galite pasiekti eidami 4,7 km ilgio pėsčiųjų taku. Net patyrę keliautojai labai giria šį pėsčiųjų taką ir teigia, kad nuo jo atsiveria gražiausi Dubrovniko vaizdai.

Stambulas, Turkija


Nors didžiausias Turkijos miestas Stambulas gali atrodyti triukšmingas ir perpildytas, jis taip pat gali būti ir šeimai draugiška vieta. Mieste rasite ne tik daugybę istorinių paminklų ir muziejų, bet ir modernių pramogų centrų bei smagių užsiėmimų visai šeimai. 

Visą dieną ar net dvi galite praleisti „Vialand“ pramogų parke, kur vienoje vietoje rasite atrakcionų parką ir prekybos bei pramogų centrą. Šiame parke galėsite pasivažinėti amerikietiškais kalneliais ir pasisukti karuselėmis, apsipirkti didžiausiose mados parduotuvėse arba skaniai pavalgyti restorane ar kavinėje. Pailsėti nuo nuotykių galite viename iš Bosforo kruizinių laivų, kurie jus plukdys Bosforo sąsiauriu. Norėdami išlaisvinti vaizduotę, apsilankykite spalvingame „LEGOLAND Discovery centre“, kuriame yra „Lego“ mini žemė, „Lego“ 4D kino teatras, žaidimas „Karalystės nuotykiai“, „Lego“ parduotuvė ir kavinė.

Tenerifė, Ispanija


Tenerifė, didžiausia iš Ispanijos Kanarų salų, yra puiki šeimos atostogų vieta beveik ištisus metus. Nesvarbu, ar jūsų šeima labiau mėgsta aktyvų poilsį kalnuose, ramų gulinėjimą paplūdimyje, ar ekstremalesnes pramogas, Tenerifėje kiekvienas ras ką nors sau.
Siūlome pažvelgti į povandeninį gyvenimą Atlanto vandenyne ir išbandyti pasivažinėjimą povandeniniu safariu. Šios nepamirštamos kelionės metu turėsite galimybę pamatyti nuostabius jūros gyvūnus – žuvis, aštuonkojus, o jei pasiseks – delfinus ir banginius. Toliau įvairius gyvūnus galėsite tyrinėti Tenerifės zoologijos sode – Loro parke – kur pamatysite papūgas, jūrų liūtus, gorilas, šimpanzes ir daugybę kitų gyvūnų.

Ši sala yra ideali vieta paplūdimių mėgėjams, nes Tenerifė turi daugiau nei 400 km pakrantės, kurioje galite mėgautis įvairiausiais vaizdais ir paplūdimiais. Jei norite ekstremalesnių vandens pramogų, verta apsilankyti Siamo parke – didžiausiame Europoje vandens pramogų centre, kuriame rasite vieną įspūdingiausių pasaulyje vandens nusileidimo kalnelių, pasiekiančių iki 80 km/val. greitį ir besileidžiančių pro akvariumą, pilną ryklių ir rajų.

Kreta, Graikija

Viduržemio jūros perlu vadinama Kreta yra šeimoms draugiška vieta, nes joje dera istorija, kultūra ir nuostabi gamta. Legendiniai Knoso rūmai – tai vieta, kur galima susipažinti su Mino, vienos pirmųjų Europos civilizacijų, paslaptimis. 3D muziejuje rasite spalvingų freskų, gyvybingų skulptūrų ir stulbinančių artefaktų. Dar daugiau gyvybės įspūdžiams suteikia 9D kino teatras su įvairiais specialiaisiais efektais – vėjo, vandens, kvapų, judėjimo ir kt., kurie sustiprina pojūčius.

Gamtos mylėtojams ir nuotykių ieškotojams patiks pasivaikščiojimas giliausiu Europoje Samarijos tarpekliu. Tačiau jei trokštate ko nors romantiškesnio, garsioji Santorino sala, iš kurios atsiveria įspūdingi vaizdai ir unikali architektūra, yra populiari vienos dienos kelionės kryptis. Į Santorino salą iš Kretos galima nusigauti keltu, o kelionė iki jos trunka apie 2–4 valandas, priklausomai nuo kelto maršruto.

Grožėdamiesi vienu seniausių Europos kultūros lopšių, į lankytinų vietų sąrašą nepamirškite įtraukti Elafonisi paplūdimio, garsėjančio rausvu smėliu ir krištolo skaidrumo vandeniu.

Mėgaukitės savo kelione be papildomų rūpesčių

Kad apsaugotumėte save ir savo artimuosius nuo nereikalingo streso ir neplanuotų išlaidų, jei kelionė būtų atšaukta, atidėta ar įvyktų kita netikėta nelaimė, prieš išvykdami į kelionę apgalvokite galimybę įsigyti kelionės draudimą. Tiesa, jei turite „Swedbank“ auksinę arba platininę kredito kortelę, kelionės draudimas jau yra įtrauktas į šią paslaugą be papildomo mokesčio ir yra taikomas kartu su jumis keliaujantiems šeimos nariams – sutuoktiniui arba partneriui, vaikams ar net anūkams iki 21 metų amžiaus. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.