Užsienio kelionių kryptys įdomioms rudens atostogoms su vaikais

2023-10-12

Mokyklinės rudens atostogos – geras metas šeimos kelionei, kurios metu galima ne tik pailsėti, bet susipažinti su naujomis kultūromis, įgyti žinių bei patirti nepamirštamų įspūdžių. Tačiau net ir patyręs keliautojas gali pasimesti tarp gausybės kelionių pasiūlymų, todėl parinkome įdomias kryptis, kurios ypač tinka šeimos atostogoms.

Lisabona


Lisabona, Portugalija

Turtinga savo istorija, architektūra ir kultūra, Lisabona turi ką pasiūlyti įvairaus amžiaus keliautojams, todėl yra itin tinkama šeimos atostogoms. Portugalija jau nuo seno yra pelniusi šeimoms su vaikais draugiškos kelionių krypties titulą.

Mėgstantiems povandeninį gyvenimą rekomenduojama apsilankyti viename įspūdingiausių ir didžiausių akvariumų Europoje – Lisabonos akvariume. Čia galima pamatyti daugiau nei 8000 jūros gyvių ir 500 skirtingų rūšių. Po apsilankymo akvariume, netoliese galėsite pakilti virš Težo upės oro keltuvu ir pasigrožėti nuostabiu Vasko da Gamos tilto vaizdu.

Tiek vaikai, tiek suaugusieji gali praleisti įdomią dieną „Pavilhão do Conhecimento“ mokslo centre ir mėgautis interaktyviomis edukacinėmis parodomis – paleisti vandenilio raketą, aplankyti dinozaurų pasaulį ar atlikti eksperimentus laboratorijoje.

Roma, Italija

Italijos sostinė Roma taip pat rikiuojasi tarp puikiausių vietų šeimos atostogų kelionėms. Tai – puiki vieta šeimoms, kurios vertina meną, kultūrą, istoriją, architektūrą ir, žinoma, gardų maistą!

Pats ryškiausias Romos simbolis – Koliziejus – yra ne tik įspūdinga vieta ekskursijai, bet ir puiki proga su vaikais įgyti žinių apie senovės Romos istoriją. Koliziejuje verta apsilankyti su gidu, kuris papasakos neįtikėtinų gladiatorių kovų istorijų, suteiks kitų vertingų įžvalgų, kurios atžalas gali paskatinti domėtis istorijos mokslu!

Jei norite patirti nepakartojamų įspūdžių, būtinai apsilankykite tradiciniame lėlių teatre po atviru dangumi „Colle del Gianicolo“ parke. Nemokami spektakliai rodomi du kartus per dieną – ryte ir po pietų, todėl pusvalandžio trukmės teatro pasirodymą galite įtraukti į vieną iš daugybės šio puikaus miesto pažintinių maršrutų. Be to, koks vaikas nenorėtų paskanauti picų, ledų (gelato) ir įvairių rūšių makaronų, kuriais Romoje galima pasimėgauti ant kiekvieno kampo.

Dubrovnikas


Dubrovnikas, Kroatija

Nesvarbu, ar keliaujate su mažais vaikais, ar su paaugliais, Dubrovnikas yra labai gera vieta šeimos atostogoms. Šiame senoviniame mieste gausu lankytinų vietų, tad jis patenkins net ir išrankiausio keliautojo poreikius. Istorijos dvelksmas čia juntamas kiekviename žingsnyje. Miestas buvo įkurtas 7-tame amžiuje ir nuo tada jo vaizdas beveik nepakito. Be to, čia vis dar galite pasimėgauti vasara, nes vidutinė paros temperatūra spalio mėnesį siekia 22 laipsnius, o skaidrus Adrijos jūros vanduo ir spalio viduryje vis dar būna tinkamas maudynėms.

Kultinio serialo „Game of Thrones“ gerbėjams Dubrovnikas – puiki vieta patekti į serialo aplinką, mat nemaža dalis jo serijų buvo nufilmuotos šiame senoviniame mieste! Aktyvaus poilsio mylėtojai čia taip pat turės veiklos. Jiems rekomenduojame užkopti į Sergijaus (Srd) kalną, kuris stūkso tiesiai virš miesto. Kalno viršūnę galima pasiekti 4,7 km ilgio pėsčiųjų taku arba keltuvu. Patyrę keliautojai kopimą į šį kalną pėsčiųjų taku itin vertina ir teigia, kad jis atskleidžia pačius gražiausius Dubrovniko vaizdus.

Stambulas, Turkija

Nors šis didžiausias Turkijos miestas gali atrodyti triukšmingas, itin judrus ir perpildytas žmonių, jis taip pat gali būti šeimai draugiška kelionės kryptimi. Stambule galima ne tik aplankyti daugybę istorinių objektų ir muziejų, bet ir apsilankyti moderniuose pramogų centruose bei išbandyti įvairias įdomias veiklas visai šeimai. 

Visą dieną ar net dvi galite praleisti „Vialand“ pramogų parke, kuris vienoje vietoje sujungia atrakcionų parką ir prekybos bei pramogų centrą. Šiame parke galima pasivažinėti amerikietiškais kalneliais, pasinaudoti kitais atrakcionais, apsipirkti didžiausiose mados parduotuvėse, pavalgyti restorane ar kavinėje. 

Mieste įsikūręs ir spalvingas „Legoland“ pažinimo centras su gausybe pramogų, 4D kinu, žaidimais ir instaliacijomis. Na, o atsikvėpti nuo nuotykių galite viename iš Bosforo kruizinių laivų, kuris jus plukdys Bosforo sąsiauriu.

Tenerifė


Tenerifė, Ispanija

Didžiausia iš Ispanijos Kanarų salų – Tenerifė – yra tinkama šeimos atostogoms ištisus metus. Nesvarbu, ar jūsų šeima mėgsta aktyvias, o gal net ir ekstremalias pramogas, ar ramų poilsį paplūdimyje – Tenerifė gali pasiūlyti viską ir dar daugiau.

Norėdami pamatyti povandeninį Atlanto vandenyno pasaulį, galite leistis į safarį povandeniniu laivu. Nepamirštamoje ekskursijoje turėsite galimybę išvysti vandenynų gyventojus – žuvis, aštuonkojus, o jei pasiseks – ir delfinus bei banginius. 

Paplūdimių mėgėjams ši sala – pati tinkamiausia vieta, nes Tenerifė turi daugiau kaip 400 km pakrantės, kurioje galite mėgautis įvairiausiais paplūdimiais. Ekstremalesnių vandens pramogų mėgėjams vert aplankyti didžiausią vandens pramogų parką Europoje – „Siam Park“. Čia galima rasti vieną įspūdingiausių pasaulyje vandens nusileidimo kalnelių, kuriame įmanoma išvystyti iki 80 km/h siekiantį greitį, ir kuris driekiasi šalia akvariumo, pilno ryklių ir rajų. 

Mėgaukitės kelionėmis be papildomų rūpesčių

Kad apsaugotumėte save ir savo artimuosius nuo bereikalingų rūpesčių ir neplanuotų išlaidų, jei kelionė būtų atšaukta, atidėta ar nutiktų kita nenumatyta nelaimė, prieš išvykdami įsigykite kelionės draudimą. 

Jei turite „Swedbank“ auksinę ar platininę kredito kortelę, kelionės draudimas yra įtrauktas į kortelės paslaugas be jokio papildomo mokesčio. Jis galios ir kartu su jumis keliaujantiems šeimos nariams – sutuoktiniui ar partneriui, taip pat ir 21 metų nesulaukusiems vaikams bei anūkams.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.