Istorija nuo pakopos

Energetikos srityje dirbęs vilnietis Romualdas Pocius džiaugiasi, kad prieš 13 metų pasirinko kaupti lėšas „Swedbank“ II pensijų pakopoje. „Kaupti pensiją banke pradėjau praktiškai iškart atsiradus tokiai galimybei, nuo 2004-ųjų. Džiaugiuosi šiuo sprendimu, nes teisingai pasirinkęs tuomet, šiandien gaunu didesnę pensiją“, – sakė R. Pocius.

Pasak jo, kaupimo laikotarpiu buvo politinių pokyčių, pavyzdžiui, sumažintos SODRA įmokos į II pakopos pensijų kaupimo fondus. „Dėl to mano sukaupta suma yra mažesnė, nei galėjo būti. Bet nepaisant visko, esu tikras, kad kaupdamas II-ojoje pakopoje laimėjau“, – pridūrė R. Pocius.

Vadovaujančiose pareigose dirbęs vyras per 13 metų II pensijų pakopoje sukaupė daugiau nei 20 tūkst. eurų. Prie to prisidėjo ir sėkmingai pasirinkta investavimo strategija, teigiami „Swedbank“ fondų rezultatai.

Tiesa, net ir turėdamas reikšmingą sumą, R. Pocius neskubėjo eiti į pensiją – į ją susiruošė tik prieš porą mėnesių, suėjus 65 metams. Ir jis įsitikinęs, kad tai tik trumpam. „Šiuo metu ilsiuosi, turiu įvairiausių užsiėmimų, iš kurių maloniausias, be abejo, laiko leidimas su anūkėmis, – aidint vaikų balsams pasakojo vyras. – Taip paatostogauti ketinu iki vasaros pabaigos, o po to vėl imsiuosi darbų. Dar norisi aktyvios darbinės veiklos, o ir papildomos pajamos nepakenktų.“

Kaip teigia „Swedbank investicijų valdymas“ direktorius Tadas Gudaitis, R. Pocius – vienas iš daugelio pavyzdžių, rodančių, kaip kaupimas II-ojoje pensijų pakopoje padeda užsitikrinti didesnes pajamas senatvėje. „Kuo anksčiau žmogus pradeda rūpintis savo ateities finansais, tuo geresnės pensijos gali tikėtis. Žinoma, tam, kad pensija sudarytų bent 70 proc. dabar gaunamų pajamų, reikėtų pagalvoti apie papildomą kaupimą: ne tik II-ojoje, bet ir III-iojoje pakopoje“, – pataria T. Gudaitis.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.