„Swedbank“ II pakopos pensijų fonduose – 1 mlrd. eurų

„Swedbank“ II pakopos pensijų fonduose šalies gyventojų sukaupta lėšų suma pasiekė 1 mlrd. eurų. „Swedbank“ tapo pirmuoju pensijų fondų valdytoju Lietuvoje, pasiekusiu tokią fonduose sukaupto turto vertę. Šiuo metu „Swedbank“ pensijų fonduose kaupia daugiau kaip 500 tūkst. Lietuvos gyventojų.

„Daugiau kaip 40 proc. visų II pensijų pakopoje dalyvaujančių šalies gyventojų šiuo metu kaupia mūsų pensijų fonduose. Kurdami vertę savo klientams siekiame išnaudoti visas galimybes – daugiau kaip 250 mln. eurų investicijų esame nukreipę į Lietuvos kapitalo rinką. Be to, milijardinis mūsų valdomų fondų dydis leidžia išnaudoti masto pranašumą ir gerokai plačiau išskaidyti riziką orientuojantis į ilgo laikotarpio tikslus“, – sako „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius Tadas Gudaitis.

Pasak T. Gudaičio, pasirinkta investavimo strategija atspindi „Swedbank“ ilgalaikį įsipareigojimą savo klientams ir siekį prisidėti prie Lietuvos ekonomikos plėtros. Prie pastaraisiais metais išaugusio „Swedbank“ valdomų pensijų fondų turto prisidėjo keli veiksniai – vieni didžiausių investicinės grąžos rodiklių rinkoje, didėję atlyginimai šalyje ir atitinkamai išaugusios gyventojų įmokos, praėjusiais metais sėkmingai užbaigtas kito valdytojo pensijų fondo įsigijimas.

Šių metų pradžioje „Swedbank“ valdomi pensijų fondai toliai išsiskyrė vienais aukščiausių grąžos rodiklių rinkoje. Per pirmąjį 2017 m. ketvirtį į akcijas investuojančio fondo „Swedbank pensija 5“ augimas sudarė 5,2 procento, o „Swedbank pensija 4“ fondo investicinė grąža, siekusi 3,2 procento, buvo geriausia tarp savo kategorijos pensijų fondų.

Per pastarąjį pusantrų metų laikotarpį „Swedbank“ II pakopos pensijų fondų valdomas turtas išaugo daugiau kaip 270 mln. eurų. Įnašai nuo „Sodros“ įmokų dėl šalyje didėjančio darbo užmokesčio išaugo ir siekė apie 145 mln. eurų. „Danske Capital“ pensijų fondų įsigijimas „Swedbank“ pensijų fondų portfelį papildė 74,8 mln. eurų, o dar 50,4 mln. eurų turto prieaugį nulėmė pasiekta grąža iš investicijų.

Per visą veiklos laikotarpį „Swedbank“ valdomų pensijų fondų grąža, atskaičius investicijų valdymo mokesčius, iš viso sudaro apie 200 mln. eurų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.