Kiekvienas gali: 10 smulkaus verslo įmonių ieškos neatrastų augimo receptų

2021-10-26

Startuoja „Swedbank“ inicijuota „Kiekvienas gali“ smulkaus verslo akademija, kurioje 10 iš visos Lietuvos atrinktų įmonių atstovų kartu su mentoriais ieškos receptų augti ir tobulins savo žinias. Tikimasi, kad šių skirtingų sričių verslų siekis plėstis ir tobulinti savo veiklą pasitarnaus visiems augimo recepto ieškantiems smulkiesiems šalies verslininkams.

„Smulkusis verslas sudaro daugiau kaip 80 proc. visų Lietuvos įmonių, bet jam neretai pritrūksta laiko ir resursų įsigilinti į savo veiklą, pažiūrėti į ją iš skirtingų kampų ir atrasti augimo potencialą ar sprendimus kylantiems iššūkiams. Todėl sukūrėme „Kiekvienas gali“ smulkaus verslo akademiją, kurios metu skatinsime dalyvius kartu su patyrusių verslininkų palaikymu atrasti naujas dar neišnaudotas smulkaus verslo augimo galimybes“, – sako Rasa Verkauskaitė-Kazanskienė, „Swedbank“ Smulkių verslo klientų ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Pasak jos, susidomėjimas šiuo projektu yra didesnis, nei buvo galima tikėtis, ir tai rodo tokios iniciatyvos reikalingumą. Paskelbus apie galimybę registruotis, vos per keletą dienų norą dalyvauti smulkaus verslo akademijoje išreiškė apie 150 įmonių iš visos Lietuvos.  

Ekspertų komanda dalyvauti „Kiekvienas gali“ akademijoje atrinko:

Verslo procesų automatizavimu užsiimančią įmonę „Definra“ 


Neįgaliųjų įdarbinimo galimybėmis besirūpinančią viešąją įstaigą „Galimybių dirbtuvės“


Gėlių saloną „Florika“


Maitinimo paslaugas darželiams teikiančią įmonę „Rojaus obuoliai“


Natūralios kosmetikos gamintoją „Kosmetikos laboratorija“


Juvelyrikos namus „v2o“


Statybos ir sodo prekėmis prekiaujančią bendrovę „Kovas“


Dar tris įmones atrinko projektą sekantys skaitytojai, kurių simpatijas pelnė:

Verslo renginius organizuojanti įmonė „Linksmadienis“


Grožio studija šeimai „Cozy Cuts“


Baltų simbolika puoštais drabužiais prekiaujanti bendrovė „Puoškis lietuviškai“


„Kiekvienas gali“ akademijoje dalyvaujančios įmonės turės galimybę semtis įžvalgų iš kviestinių svečių pranešimų, gauti konkrečių su jų verslo iššūkiais susijusių patarimų, taip pat pagilinti savo žinias lyderystės, procesų organizavimo, komandos formavimo, finansų valdymo, rinkodaros ir pardavimų srityse.

Įmonių mentoriais bus tokie žinomi šalies verslininkai ir verslo srities ekspertai, kaip Odeta Bložienė („Burokėlis ir krapas“), Dovilė Urbanaitė („She is glowing“), Andrius Vitkevičius („Vilduja“), Aivaras Šidla („Smiltainis ir ko“), Povilas Staigis („Tegra state“), Pijus Makarevičius („Furniture1.eu“), Rūta Merkytė („Manilla“), Kotryna Uleckaitė („Litamilk“), Giedrius Dzenkauskas („Swedbank“) ir koučingo specialistas Povilas Petrauskas.

Smulkiojo verslo akademijos atidarymo renginyje spalio 26 d. įžvalgomis dalinosi ir užsienio pranešėjai Curtis Sparrer iš Silicio slėnio (JAV) bei Beverlee Rasmussen (Kanada). 

Vienas iš 50 geriausių technologijų pramonėje viešųjų ryšių specialistų, ryšių su visuomene butiko „Bospar PR“ vadovas C. Sparrer atskleis, kokias strategijas naudoja dirbdamas su žinomiausiais prekiniais ženklais bei kokiais būdais pritraukia žiniasklaidos dėmesį. Verslo sistemų konsultantė, verslo stiprinimo metodologijos „Systems Business Coach“ kūrėja B. Rasmussen dalinsis Kanados smulkiojo verslo praktikomis ir patars, kaip sistemingai įgalinti verslo valdymo sritis. 

Šiuos ir kitus „Kiekvienas gali“ smulkaus verslo akademijos pranešimus bei paskaitas bus galima sekti svetainėje www.kiekvienasgali.lt iki pat šių metų gruodžio.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.